11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, victorie categorică în faţa Poloniei la startul Rugby Europe Championship 

România, victorie categorică în faţa Poloniei la startul Rugby Europe Championship 

Naţionala de rugby a României a învins într-o manieră categorică Polonia, scor 67-27, în primul meci din noua ediţie a Rugby Europe Championship. Într-un meci la care au asistat aproximativ 1.000 de spectatori, „stejarii” n-au avut emoții în disputa de pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală. 

Românii au înscris eseuri pe bandă rulantă și conduceau la pauză cu 38-10. Dominația „tricoloră” a continuat și în repriza secundă, iar la final s-a terminat 67-27. Este un început de an pozitiv pentru „stejari”, care în toamnă vor participa la Campionatul Mondial. 

Reamintim că România face parte din grupa B la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. Adversare vor fi Tonga, Africa de Sud, Irlanda și Scoția. Debutul „stejarilor” ar trebui să fie pe 9 septembrie 2023, împotriva Irlandei.

De partea cealaltă, în Grupa B a Rugby Europe Championship, România este alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania. Tot în această lună, „stejarii” vor mai juca în deplasare cu Belgia (11 februarie) şi Portugalia (18 februarie).

Rugby Europe Championship se desfășoară într-un nou format începând din acest an. Echipele sunt împărţite în două grupe, în urma clasamentului obţinut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament, notează Gsp.

Scandări xenofobe şi în rugby

Se pare că nu doar la fotbal avem parte de momente controversate cu publicul spectator şi grupurile de ultraşi prezente la meci. În timpul disputei de pe „Arcul de Triumf“, un grup de ultraşi români a apelat la lozinci xenofobe. La nici cinci minute după fluierul de start, ultrașii au început să scandeze cântece xenofobe la adresa maghiarilor: „Să-ți dăm la ****, bozgore!”. Ulterior, ei au afișat și un banner pe care scria: „În patria noastră suntem huliți si voi vreți să fim cuminți?”.

Citeşte şi: Volei (f) / SCMU Craiova a pierdut la Blaj în doar 66 de minute

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS