22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic, pentru a 10-a oară campion la AO! Sârbul, imperial în finala cu Tsitsipas

Novak Djokovic, pentru a 10-a oară campion la AO! Sârbul, imperial în finala cu Tsitsipas

Novak Djokovic este, pentru a 10-a oară, cel mai bun jucător de la Australian Open. Ajuns la 35 de ani, sârbul parcă trăieşte o a doua tinereţe, iar la Grand Slam-ul de la Antipozi a defilat, în adevăratul sens al cuvântului, chiar şi în faţa unor sportivi mult mai tineri şi foarte valoroşi. În marea finală de duminică, Nole s-a impus de o manieră categorică în faţa grecului Tsitsipas, scor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) şi astfel a demonstrat încă o dată de ce este cel mai bun tenismen din lume.

Sârbul a făcut un prim set perfect la serviciu și un break a fost suficient pentru a trece la conducere. Elenul și-a dat seama că trebuie să facă mai mult pentru a avea o șansă și a crescut nivelul în manșa secundă. Un moment cheie al meciului s-a petrecut spre finalul actului doi, când Tsitsipas și-a procurat prima minge de break, care a coincis și cu minge de set. Nole a anulat-o și apoi s-a ajuns în tiebreak, unde experiența superioară a sârbului și-a spus cuvântul, iar scorul pe tabelă a devenit 2-0.

Din nou tiebreak, din nou la înălţime Nole

Tsitsipas a început perfect setul 3, cu un break, pe care însă nu l-a fructificat, sârbul egalând imediat. Ulterior cei doi jucători nu au mai făcut pași greșiți pe lansare până în tie-break. La fel ca în primul set, Djokovic a fost mult mai eficient și s-a distanțat repede la 5-0. Tsitsipas s-a apropiat la 3-5 şi 5-6, dar nu a mai avut ce face în faţa incredibilului Djokovic.

Așadar, Djokovic s-a impus fără mari probleme la această ediție de Australian Open, pierzând numai un set pe parcursul turneului și dovedind încă o dată că este rege absolut la Antipozi. Sârbul a devenit al doilea om din istorie care cucerește 10 trofee la un singur turneu de Grand Slam, după Rafa Nadal, care are 14 titluri la Roland Garros. Nole l-a egalat pe marele său rival la numărul de titluri majore în carieră, ambii având de acum câte 22, notează Eurosport.

În urma triumfului din Australia, Djokovic a redevenit numărul 1 mondial, „furându-i“, astfel, fotoliul de lider lui Carlos Alcaraz.

Citeşte şi: Aryna Sabaleka, noua „regină“ de la AO! Triumf în premieră într-un Grand Slam

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS