20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAryna Sabaleka, noua „regină“ de la AO! Triumf în premieră într-un Grand Slam

Aryna Sabaleka, noua „regină“ de la AO! Triumf în premieră într-un Grand Slam

De foarte mulți ani de muncă și de luptă a avut nevoie Aryna Sabalenka pentru a cuceri un titlu de Grand Slam. Se pare că anul 2023 este cel de glorie pentru sportiva din Belarus, pentru că, sâmbătă dimineață, aceasta a participat în prima sa finală de Grand Slam, la Australian Open, și a și câștigat. Aryna a trecut în trei seturi de kazaha Elena Rybakina, scor 4-6, 6-3, 6-4 și astfel a intrat în istoria Australian Open. De partea celalaltă, Rybakina rămâne cu titlul de la Wimbledon cucerit în 2022.

Pe Rod Laver s-au duelat cele mai în formă jucătoare de la începutul sezonului, tenismene de forță, cu servicii impresionante. Rybakina a fost mai constantă în primul act, în special la serviciu, unde Sabalenka a comis nu mai puțin de 5 duble greșeli. Deși a părut în control la startul actului secund, când a avut două mingi de break (nefructificate), Elena a cedat la 1-2, iar atunci s-a desprins bielorusa și a trimis meciul în decisiv.

Bielorusa, un plus de agresivitate

La prima apariție într-o finală de Mare Șlem, Sabalenka a lovit cu multă putere, a înghesuit-o pe Elena și a tranșat astfel majoritatea raliurilor spectaculoase. Campioana en-titre de la Wimbledon a cedat pe propriul serviciu la 3-3, într-un moment decisiv, iar Aryna a fost de neoprit până la final. S-a încheiat 6-4 pentru Sabaleka și a devenit, în premieră, câștigătoare de un Grand Slam.

Acesta este al 12-lea titlu din cariera Arynei. Sportiva din Belarus s-a mai impus la Wuhan, New Haven (2018), Zhuhai, Wuhan, Shenzhen (2019), Linz, Ostrava, Doha (2020), Madrid, Abu Dhabi (2021) și Adelaide 1 (2023).

Grație rezultatelor de la Melbourne, Sabalenka va urca pe locul 2 în clasamentul WTA. De cealaltă parte, Rybakina va face un salt impresionant, până pe locul 10 (cea mai bună clasare a carierei).

Citește și: Novak Djokovic nu i-a dat şanse lui Paul şi merge, din nou, în finala de la AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS