17.9 C
Craiova
marți, 21 martie, 2023
Știri de ultima orăSportJudo / Cozmin Guşă a trasat obiectivul de la Mondiale: cel puţin o medalie!

Judo / Cozmin Guşă a trasat obiectivul de la Mondiale: cel puţin o medalie!

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat că obiectivul delegaţiei României la Campionatele Mondiale de la Taşkent (Uzbekistan) este câştigarea unei medalii, având în vedere participarea cu sportivi tineri la această competiţie.

„În mod normal, trebuie să vină cu cel puţin o medalie, au obiectiv pentru aşa ceva. Este un concurs de foarte mare intensitate, pentru că, după Olimpiadă, fiecare şi-a făcut o strategie prin care nu a participat la toate Grand Slam-urile din această perioadă, nici la Europene. Aşa este întotdeauna în anul post olimpic. În schimb, Mondialele sunt primul concurs unde participarea o să fie completă şi la cel mai înalt nivel, deci o să sară scântei pe acolo.

Obiectivul federaţiei este obţinerea unei medalii, în rest fiecare are obiective individuale. Obiectivul delegaţiei este o medalie, în acord cu potenţialul din acest moment, având în vedere că practic noi am schimbat toată garnitura. În afară de Asley Gonzalez, sunt sportivi în jur de 20 de ani, dar care se bat cu şanse“, a declarat Guşă, pentru Agerpres.

Cu gândul la JO 2024

Oficialul FRJ a precizat că Mondialele din Uzbekistan sunt importante pentru sportivi şi în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„Acest concurs contează din două unghiuri. O medalie la aceste Mondiale practic îl califică pe cel care o ia pentru Olimpiada de la Paris, nu mai vorbesc despre un aur, dar în acelaşi timp contează şi în poziţionarea pentru următoarele concursuri, unde se adună puncte pentru calificare. La Mondiale toată lumea dă tot ce are mai bun, aici apar şi outsiderii, dar aici dispar şi cei care nu mai pot să ţină pasul, cei care sunt depăşiţi ca vârstă sau nu sunt bine pregătiţi. Pentru judo, Mondialele sunt un prilej de a observa potenţialul tuturor loturilor“, a completat Guşă.

Situaţie încâlcită în cazul Vlăduţ Simionescu

Cozmin Guşă a explicat situaţia lui Vlăduţ Simionescu, de la categoria +100 kg, care va reprezenta România la Campionatul Mondial de la Taşkent, chiar dacă nu mai face parte din lot.

„Vlăduţ Simionescu este în afara lotului, el se pregăteşte separat, nu a mai vrut să vină, dar reprezintă România, nu este o problemă. El este trecut în delegaţie, dar nu este în lot. Cei care nu sunt în lot capătă aprobare din partea federaţiei să participe. În locul lui Simionescu este Croitoru, care este mai tânăr şi l-a bătut pe Simionescu, dar acum şi-a luxat degetul”, a mai spus Guşă.

România este reprezentată la Campionatele Mondiale de la Taşkent, care vor avea loc între 6 şi 12 octombrie, de 9 sportivi: Lucian Borş Dumitrescu (cat. 66 kg), Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Adrian Şulcă (cat. 73 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg), Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg), la masculin, şi Alexandra Pop (cat. 48 kg), Florentina Ivănescu (cat. 63 kg) şi Serafima Moscalu (cat. 70 kg), la feminin.

Citeşte şi: Volei (f) / SCMU Craiova a câştigat turneul din Bănie, iar Măcicăşan şi Zlotea sunt mulţumiţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS