10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Alin Alexuc a luat bronzul mondial!

Lupte / Alin Alexuc a luat bronzul mondial!

Sportivul român Alin Alexuc a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de lupte greco-romane de la Belgrad. Acesta a întors soarta finalei mici la categoria 130 kg şi s-a impus în ultimele 17 secunde ale întâlnirii.

Este prima medalie din carieră la un Campionat Mondial pentru Alin Alexuc, care este campion european în 2020.

„Felicitări Alin pentru munca și dăruirea de care ai dat dovadă! Felicitări antrenorilor Petre Cărare, Carpen Georgian! Antrenorului descoperitor Ion Asaftei precum și tuturor celor care au contribuit la descoperirea și pregătirea lui”, se scrie pe site-ul FR de Lupte.

În limitele cat. 55 kg, Andreea Beatrice Ana, campioană europeană anul acesta şi campioană mondială U23 în 2021, chiar la Belgrad, a învins-o în optimi pe vietnameza Thi Oanh Nguyen, însă a pierdut în sferturi în faţa sportivei canadiene Karla Lorena Godinez Gonzalez.

La cat. 65 kg, Kriszta Tunde Incze s-a impus în preliminarii în faţa luptătoarei canadiene Aleah Noelle Nickel, dar a fost învinsă în sferturi de Koumba Larroque (Franţa), notează Prosport.

Cătălina Axinte a învins-o pe ivoriana Amy Youin în preliminariile cat. 76 kg, dar a pierdut în optimi meciul cu Genesis Rosangela Reasco Valdez (Ecuador).

Ultima medalie a României la Campionatele Mondiale a fost câştigată de Alina Vuc (cat. 50 kg), argint la ediţia 2019 desfăşurată la Nur-Sultan (Kazahstan).

Citește și: Box / Campionatul Naţional, o reuşită pentru pugilistele de la SCM Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS