17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Max Verstappen a reuşit o cursă perfectă în Belgia, pe „Spa-Francorchamps”

F1 / Max Verstappen a reuşit o cursă perfectă în Belgia, pe „Spa-Francorchamps”

Plecat de pe locul 14 în Marele Premiu al Belgiei, Max Verstappen a obținut cea de-a noua victorie stagională în Marele Premiu al Belgiei. Olandezul a făcut o cursă de recuperare impecabilă și și-a asigurat o victorie puțin estimată la începutul week-end-ului.

Penalizat înaintea cursei pentru că monopostul său a suferit mai multe modificări decât limita maximă, campionul en-titre din Marele Circ a început cursa de pe „Spa-Francorchamps” de pe locul 14. Asta nu l-a împiedicat pe Verstappen să facă una dintre cele mai perfecte curse ale sezonului. Colegul său, Sergio Perez, a confirmat forma excelentă a constructorului austriac, anihiliând pole-position-ul lui Sainz şi a încheiat pe locul al doilea. Carlos Sainz a fost al treilea.

Două incidente au captat atenția la start: Alonso și Hamilton, doi foști campioni mondiali, s-au acroșat într-unul dintre primele viraje, iar britanicul s-a văzut nevoit să abandoneze. La câteva secunde distanță, Latifi l-a scos din joc pe Valtteri Bottas, într-un accident în urma căruia a fost nevoie și de intervenția saftey-car-ului.

Citeşte şi: Baschet / România a cedat şi în faţa Bulgariei în precalificările CE 2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS