12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / Carmina Găman, argint pentru CSU Craiova la Top 16 Juniori II

Tenis de masă / Carmina Găman, argint pentru CSU Craiova la Top 16 Juniori II

În perioada 18-19 august, la Moinești, a avut loc Top 16 Juniori II la tenis de masă. Clubul CSU Craiova a fost reprezentat cu brio de către Carmina Găman, cea care a reuşit, cu adevărat, să impresioneze şi să obţină medalia de argint.

Carmina a făcut parte din Grupa a-2-a. A câstigat 3-0 cu Chira Camelia (CSM Zalău), a pierdut 1-3 cu Simon Teodora (CSM Bistrița) și astfel a ocupat locul 2 în grupă și s-a calificat mai departe pentru locurile 1-8. În primii 8 a jucat cu Andreea Jifcu (CSS Slatina), principala favorită pentru medalie, dar nu a întâmpinat probleme şi a câştigat clar, scor 3-0.

În faza semifinalelor a fost ceva mai complicat, dar Carmina tot a izbutit să triumfe în faţa lui Vivien Tamaș (CSM Bistrița) cu scorul de 3-2 şi să meargă în marea finală. Acolo, însă, a pierdut la limită, scor 2-3 (9-11 în setul decisiv), în faţa sportivei de la Mediaş, Mara Moca.

„Este o performanţă remarcabilă pentru noi“

Vasile Florea, antrenorul sportivei craiovene, a declarat pentru GdS că rezultatul obţinut este peste ceea ce sperau ei înaintea concursului.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul obţinut, de această medalie de argint. Se putea întâmpla orice la 9-9 şi 10-9. Ar fi fost ceva extraordinar să câştigăm şi acel joc, dar trebuie să recunoaştem că este o performanţă remarcabilă pentru noi. Nu ne aşteptam să jucăm finala şi să avem chiar şansa de a triumfa, ne imaginam o semifinală, iar acolo am fi văzut noi ce făceam. Acest rezultat ne dă încredere pentru viitor şi ne demonstrează că munca depusă nu a fost în zadar. Şi ea este foarte mulţumită de ceea ce a obţinut.

Dacă tragem linie după un an, putem spune că suntem foarte mulţumiţi, având în vedere că ea a avut şi examenul din clasa a 8-a. Sportu-i sport, dar nici şcoala nu o neglijează deloc, ceea ce este excelent. Pentru ea va urma Divizia B, undeva pe la mijlocul lunii octombrie“, a declarat Vasile Florea, pentru GdS.

Citeşte şi: Irina Begu a bifat primul succes la Cleveland şi e în optimile de finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS