10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCezar Crețu, marele câștigător de la Oltenia International Trophy

Cezar Crețu, marele câștigător de la Oltenia International Trophy

Oltenia International Trophy și-a desemnat câștigătorul duminică dimineață! Competiția de tenis I.T.F care a debutat în premieră la finele săptămânii trecute la Cârcea, la Tenis Club Stănică, a propus o finală extrem de interesantă, între doi români, Nicholas Ionel și Cezar Crețu. Al doilea dintre ei a triumfat cu scorul de 6-2, 2-6, 6-2 la capătul unui joc extrem de interesant și de palpitant. De asemenea, la finală a asistat și un public numeros, printre care și mulți copii.

Finala a debutat cu câte un game pe serviciu reușit de fiecare jucător, pentru ca imediat Cezar să treacă în față pe tabelă cu un prim break. Acesta a confirmat break-ul cu un serviciu solid și, mai mult de atât, s-a distanțat la 4-1 după ce l-a surprins pe Nicholas cu câteva scurte de efect. Ionel a încercat să revină în set, a făcut 2-4, dar Crețu și-a revenit rapid și a închis actul inaugural cu 6-2.

Setul al doilea a fost mult mai echilibrat. Nicholas nu a cedat mental după pierderea primului act și a avut o reacție de mare jucător. Acesta a intrat pe teren montat, a servit perfect, iar apoi a izbutit break-ul pentru 2-0. S-a mers, apoi, cu serviciul până la 5-2, când Ionel a închis setul cu un nou break.

Un decisiv la îndemâna lui Cezar

În decisiv am avut parte de același scor ca și în precedentele game-uri, doar că de mult mai multă muncă. Fiecare minge a fost extrem de muncită, cei doi sportivi s-au luptat pentru fiecare punct, iar, la final, Cezar Crețu a avut câștig de cauză. Acesta s-a impus cu scorul de 6-2 și a triumfat la competiția de la Cârcea.

Reamintim că la startul turneului s-au aflat pe lista celor participanți nu mai puțin de 48 jucători pe tabloul de calificări și 32 pe tabloul principal de simplu.

În urma succesului de la Oltenia International Trophy, Cezar Crețu s-a ales cu un cec în valoare de 2.352 de dolari.

De menționat faptul că la finala turneului a asistat și președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, dar și primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.

Cezar Crețu
Nicholas Ionel

Citește și: Volei / Mergem la Euro! România a trecut de Albania și e la turneul final

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS