34.5 C
Craiova
marți, 16 august, 2022
Știri de ultima orăSportTenisBox / SCM a dat lovitura! Silvia Meltzer şi Carla Broncea au luat aur la un turneu internaţional

Box / SCM a dat lovitura! Silvia Meltzer şi Carla Broncea au luat aur la un turneu internaţional

La finele săptămânii trecute a avut loc Turneul Internaţional de box la Gheorghieni, la care au participat nu mai puţin de 13 ţări. Clubul SCM Craiova a fost prezent cu două sportive, Silvia Meltzer (46 kg) şi Carla Broncea (54 kg), care s-au ridicat la un nivel extraordinar şi au impresionat la o competiţie foarte importantă. Ambele pugiliste pregătite de Ion Dragomir şi Dora Mustăţea au luat locul 1, medaliile de aur, cupa turneului, dar şi diplome.

Ion Dragomir: „Ne-am întors cu procentaj 100%“

Antrenorul sportivelor craiovene premiate la Gheorghieni a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat la competiţie, despre cum s-au descurcat mai exact fetele şi a mărturisit că emoţiile au fost în toi.

„Am avut parte de o competiţie excelentă, iar ambele fete au triumfat. La un asemenea turneu, la final, odată cu înmânarea medaliilor, fetelor mele li s-a intonat şi imnul, ceea ce a fost fantastic. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat. M-am ales cu nişte bătăi ale inimii de nerecunoscut, cu creşteri de tensiune, pentru că am avut emoţii la un asemenea turneu şi este normal, pentru că trăiesc fiecare meci în parte. Aceste două medalii sunt o încununare a muncii noastre şi din acest an. Sunt medaliile cu numărul 12 şi 13 din 2022 obţinute de SCM Craiova, dintre care cinci sunt internaţionale şi opt naţionale.

Mai avem încă o jumătate de an în care vor urma Campionate Europene, la care vor evolua şi Silvia Meltzer şi Anghel Eugenia. Este o performanţă foarte bună pentru club, pentru oraş, dar şi pentru România. Domnul director este bucuros de rezultate şi vrea să le vadă pe fete cu medalii, cu trofeul obţinut, cu diplome şi să le felicite. Acum, noi tot ce avem de făcut este să o luăm din nou de la capăt, să ne reluăm antrenamentele şi munca. Am fost singurul club participant din Craiova şi ne-am întors cu procentaj 100%. Mai bine de atât nu se poate“, a spus Ion Dragomir, antrenorul sportivelor.

Cu gândul la o posibilă convocare la naţională a Silviei Meltzer

La acest turneu internaţional au participat echipe din cele mai importante ţări ale boxului european, iar cele două sportive de la SCM au toate motivele să se bucure de reuşite. Ion Dragomir este convins că rezultatul obţinut de Silvia Meltzer o va propulsa, din nou, în lotul naţional, pentru a participa la Europenele de la Monza.

„Organizarea a fost excelentă, mai ales că la competiţie au participat şi cele mai importante ţări ale boxului, precum Cipru, Ucraina, Azerbaidjan, Croaţia, Bulgaria, Israel, Austria, Ungaria, Grecia etc. Au fost delegaţii numeroase, sportivi de calitate, iar reuşitele sunt cu atât mai importante. Boxând cu reprezentante ale ţărilor străine şi câştigând astfel de dispute, moralul fetelor creşte în vederea competiţiilor viitoare. Silvia Meltzer nu a mers oricum la acest turneu. Ea este campioană naţională de doi ani, iar acest rezultat îi dă dreptul să fie convocată din nou la lot, pentru a participa la Europenele din toamnă, de la Monza. Fetele capătă experienţă, văd la ce nivel sunt, iar pe viitor caută să se implice mai mult, să boxeze mai bine. Dacă pe plan naţional au performat, pe cel internaţional este mult mai greu şi trebuie muncă depusă la greu.

Pentru mine şi pentru fete va urma Campionatul Naţional, care va avea loc la Năvodari, în această vară. Sper ca sportivele mele să iasă campioane, pentru că deja s-au obişnuit cu performanţa. Am încredere şi că celelalte fete care au avut bronz şi argint să schimbe culorile acestor medalii“, a adăugat Ion Dragomir.

Citeşte şi: CSU Craiova are doi campioni naţionali la lupte pe plajă! Alexandra Anghel a luat puncte la Roma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS