9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova are doi campioni naţionali la lupte pe plajă! Alexandra Anghel a luat puncte la Roma

CSU Craiova are doi campioni naţionali la lupte pe plajă! Alexandra Anghel a luat puncte la Roma

Veşti extraordinare vin în această săptămână de la Costineşti, acolo unde s-a disputat Finala Campionatului Naţional de lupte pe plajă. De asemenea, la Roma s-a desfăşurat Turneul Internaţional Matteo Pelicone, la care CSU Craiova a avut-o ca reprezentantă pe Alexandra Anghel, iar rezultatul final a fost unul foarte bun.

Pe plaja din Costineşti, clubul craiovean s-a ales cu două titluri naţionale şi, implicit, cu două medalii de aur. La U15, David Boicea a luptat la cat. 70 de kg cu sportivi mult mai masivi, dar a izbutit să câştige toate meciurile, iar medalia de aur a fost mai mult decât meritată. Titlul la U17 a fost câştigat tot de un sportiv craiovean, Luca Cazacu, la cat. 80 kg. Menţionăm că, înainte de startul competiţiei de la malul mării, Florin Mihalcea a participat la CN U17, unde s-a clasat pe locul al 12-lea la cat. 51 kg. Toţi luptătorii de la CSU Craiova sunt pregătiţi şi susţinuţi de către Aurel şi Marius Cimpoeru.

Cimpoeru: „Suntem pe drumul cel bun!“

Antrenorul sportivilor, Aurel Cimpoeru, a fost şi el prezent la Costineşti şi şi-a susţinut de pe margine elevii. Acesta a vorbit cu GdS despre reuşitele copiilor, cum s-au descurcat în competiţie şi ne-a anunţat că luptele pe plajă vor intra din 2028 în cadrul Jocurilor Olimpice.

„A început de săptămâna trecută Campionatul U17, unde Mihalcea s-a clasat pe locul al 12-lea la cat. de 51 kg. A fost pentru el o experienţă bună, ţinând cont că peste trei săptămâni mergem la Campionatul European, la categoria lor de vârstă.

De acolo am venit şi am plecat la Costineşti, unde am avut Finala Campionatului Naţional de lupte pe plajă. David Boicea a ieşit campion naţional la U15. A avut 8 meciuri de disputat, pentru că această competiţie este diferită faţă de cea de pe saltea. Categoriile sunt mai puţine şi trebuie să se încadreze între 60 şi 70 de kg. El având 64, a luptat la 70 kg, unde a dat peste sportivi mai puternici şi mai masivi, pe care tot i-a depăşit. La U17, Luca Cazacu a ieşit, la rândul lui, campion naţional şi a primit medalia de aur. Acesta a revenit în luptă şi cu ceva şanse, după ce a pierdut un meci în grupă. Apoi, după ce a avansat din grupă, a învins tot până la final. În ultimul act a câştigat cu 3-2 după un meci destul de disputat.

În 2028, luptele pe plajă vor intra în cadrul Jocurilor Olimpice. Cei care acum performează aici sunt deja cu gândul la Olimpiada din 2028. Toţi sunt serioşi, îşi văd de muncă şi au o şansă în plus să ajungă la JO. Urmează pregătirea acasă pentru Campionatele Europene U15, unde mergem cu Mihalcea şi Boicea. Sportivii se simt bine, sunt pregătiţi şi, chiar dacă mai avem de pus la punct anumite lucruri, suntem pe drumul cel bun“, a declarat Aurel Cimpoeru.

Medalie şi la campionatul de aptitudini

Tot pe plajă a avut loc şi un concurs de aptitudini, unde David Boicea a obţinut o medalie de bronz. Totodată, la seniori, Gheorghe Constantin s-a descurcat excelent şi a fost premiat cu medalia de argint. Tot aici, Alisa Bora a pierdut în finala pentru medalie şi a încheiat pe locul al 4-lea la cat. 50 kg.

„A avut loc, de asemenea, şi un campionat de aptitudini, în care sunt mai multe probe de trecut. Acolo, David Boicea s-a clasat al treilea şi a primit bronzul. A avut un moment nefast în semifinale şi de aceea a câştigat doar medalia de bronz. Categoric ar fi putut lupta în marea finală şi să obţină un loc mai bun, dar aşa s-a întâmplat. Per total, sunt mulţumit de cum s-au comportat sportivii mei.

Trebuie să-l menţionez şi pe Gheorghe Constantin, care a obţinut medalia de argint la seniori. A fost o săptămână plină, am îmbinat utilul cu plăcutul, dar şi munca a fost destul de grea“, a adăugat antrenorul sportivilor de la CSU Craiova.

Alexandra Anghel adună puncte pentru Mondiale

La Roma, în Italia, a avut loc Turneul Internaţional Matteo Pelicone, turneu de clasament Ranking Series, la care Alexandra Anghel s-a clasat pe locul al treilea. Aceasta a luat medalia de bronz şi a mai acumulat puncte în clasament, iar Aurel Cimpoeru ne-a explicat importanţa acestora pentru turneele finale.

„Alexandra a fost pe locul al treilea la Roma, un rezultat bun. Mă aşteptam să urce mai sus de locul trei, să lupte în finală, ca să obţină mai multe puncte. Toate aceste puncte contează pentru tragerea la sorţi a tabloului de la Campionatul Mondial. Cu cât acumulezi mai multe puncte, cu atât sorţii sunt mai favorabili, dacă nu, va fi nevoită să înfrunte sportivele mai tari.

Rezultatele din această săptămână sunt frumoase, mă bucur de ceea ce au realizat toţi sportivii. Avem încredere că în septembrie, când au loc Mondialele, Alexandra să obţină cel puţin bronzul“, a mai punctat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Kaiac-canoe / România a obţinut două medalii de bronz la Europenele U23

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS