10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici şi marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!“

David Popovici şi marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!“

David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani, a revenit în țară după performanța reușită la Campionatele Mondiale din Budapesta, iar la salonul oficial a fost așteptat ca un adevărat campion, cu covorul roșu întins și cu multe flori.

Tânărul înotător a recunoscut că nu se aștepta să fie primit de atât de multă lume la salonul oficial, însă a avut un discurs matur, așa cum ne-a obișnuit și până acum.

„Nu sunt obișnuit cu atâta lume și atâta atenție. Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine și tuturor românilor care m-au urmărit. A fost superb și multă lume ar vrea să fie în situația mea. Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Pot să sper că valul pe care l-am creat va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta. E clar că e nevoie de o resuscitare.

O să văd ce o să-i cer ministrului, depinde cum mă simt mâine. Sper ca oamenii să aibă o viață mai sănătoasă, e unul dintre obiectivele mele personale. Eu și echipa mea avem filosofia de a ne îndrepta cât mai mult spre perfect, atâta timp cât încerci să fie mereu cea mai bună versiune. Cred că asta e o rețetă spre o viață fericită. Mi-ar plăcea să fim în fața tuturor. Voi mai avea multe competiții“, a declarat David Popovici.

Aspiraţii uriaşe din partea unui „uriaş“

„Cel mai mare vis este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă pot într-o probă. Și mai super dacă reușesc asta în două probe. Înotul e un sport minunat pentru mușchi, pentru inimă. E o relație specială pe care o avem cu apa. Toată lumea simte ceva. E un sport atât de imprevizibil, dar m-am înconjurat de oameni superbi. Cât ar dura carierea mea? Nu știu. Am avut adversari foarte buni, de 38, 39 de ani. Sunt campioni mondiali la Budapesta și la 15 ani. Cât timp ești foarte pasionat, poți să faci performanță la orice vârstă.

Sunt onorat să fiu idolul unor puști. Mi-a fost tare rușine să-i cer un autograf lui Robert Glință, așa cum se întâmplă acum cu mine. Încă am autograful lui Robert undeva prin sertare, e bine să ai idoli care să te inspire atât de tare. Construirea unor noi bazine este unul dintre scopurile mele clare“, a completat dublul campion mondial.

Novak: „David a devenit o stea a României“

Așa cum a anunțat premierul României, Nicolae Ciucă, David Popovici a fost premiat de către Guvern cu un cec în valoare de 200 de mii de euro. Eduard Novak a fost cel care i-a înmânat premiul și care a adresat cuvinte frumoase tânărului înotător.

Foto: Inquam / George Călin

„Sunt extrem de emoționat, dar foarte fericit pentru această seară istorică. Acest campion ne-a făcut mândri și am simțit că suntem uniți, puternici. David ne-a demonstrat că sportul ne unește, este cel mai bun ambasador, ne face mândri că suntem români. Vreau să-i mulțumesc lui David, care a reușit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. Putem să sperăm că România poate să aibă sportul pe care ni-l dorim.

Până voi conduce acest minister, sportul va fi prioritar. Am sprijinit înotul și azi suntem aici. David Popovici a devenit o stea a României și o să putem să ne mândrim cu el. Acesta este doar începutul. Talentul nu este de ajuns. David, prin mentalitatea sa de profesionist, a arătat cum trebuie să fie un sportiv. El este modelul de urmat și va motiva toată țara, să avem foarte mulți campioni. Avem un diamant în România și nu uitați acest lucru. Trebuie să sprijinim aceste valori”, a spus Eduard Novak, citat de Prosport.

Citeşte şi: România, locul al 7-lea în clasamentul pe medalii de la CM de nataţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS