12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCamelia Potec: „David va intra de luni într-un nou cantonament“

Camelia Potec: „David va intra de luni într-un nou cantonament“

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a vorbit despre performanța reușită de către David Popovici la Campionatele Mondiale de Natație. Potec a dezvăluit că David Popovici nu se va bucura de o bine meritată vacanță după cele două medalii de aur câștigate, ci se va pregăti în continuare pentru o nouă competiție.

„Ne dorim o infrastructură mai bună. Ne dorim cât mai multe bazine olimpice, cel puțin în fiecare reședință de județ. Proiectul ideal ar fi ca fiecare școală mare să aibă un bazin de 25 de metri. Avem în continuare probleme, dar de mâine vom vorbi mai mult, să fim și noi așa cum sunt cei din Ungaria. Îi așteptăm pe toți să încurajeze echipa României de juniori la Otopeni. Majoritatea copiilor își vor dori să meargă la piscină, să îl întâlnească și pe David.

Popovici a încercat să înoate și la 400 de metri, performanțele sunt destul de bune. Ne va mai surprinde, dar este un an lung, cu multe competiții. El are un program de pregătire pe care trebuie să îl urmeze. De mâine, va intra în cantonament pentru ultimul lui campionat de juniori. Știu cât de greu se câștigă fiecare medalie”, a spus Camelia Potec, la aeroport

Încredere maximă din partea lui Covaliu

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, este convins că David Popovici poate deveni cel mai rapid om din lume pe distanţa de 100 de metri.

„David a creat un val extraordinar în toată România. Sper ca acest val să nu se oprească. Poate deveni cel mai rapid om pe distanța de 100 de metri din lume. Asta s-a vorbit la Budapesta, Camelia știe foarte bine. Avem datoria să-l ajutăm să realizeze acest obiectiv, să fie cel mai bun sportiv din lume. Toată lumea știe că poți (n.n. se uită spre David Popovici). Felicitări, Camelia! Mai este un pas până la Jocurile Olimpice. Felicitări tuturor și mult succes în continuare”, a spus Mihai Covaliu.

Citeşte şi: David Popovici şi marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS