21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCM U20 / România a debutat cu victorie, Horaţiu Paşca e mulţumit

CM U20 / România a debutat cu victorie, Horaţiu Paşca e mulţumit

Naționala feminină U20 a României a debutat cu un succes, 26-23 cu Angola, la Campionatul Mondial U20 din Slovenia.

Jucătoarele antrenate de Horațiu Pașca și Mihaela Evi au intrat foarte bine în meci și au primit primul gol abia în minutul 9, când conduceau cu 4-0. Cu Sara Rus într-o zi fastă, la pauză România a condus cu 12-10. În repriza secundă, Angola s-a apropiat la un gol, 13-12, dar mai mult nu a putut. Lupei, Mihai, Lixăndroiu, Necula și Stoica au redresat România și, în final, naționala noastră a câștigat cu 26-23. 

Golurile tricolore au fost marcate de: Mihai 6, Lixăndroiu, Lupei și Necula câte 4, Stoica 3, Gogîrlă și Coman câte 2, Țârle 1. România a început partida cu următorul 7: Rus, Lupei, Stoica, Necula, Gogîrlă, Coman, Țârle. 

Naționala noastră face parte din grupa E, alături de Cehia, Angola și Lituania. Primele două clasate se califică în grupele principale.

Următorul adversar al României va fi Lituania, vineri, de la ora 15:30.

Paşca: „Am controlat jocul de la un capăt la altul!“

Selecţionerul echipei României, Horaţiu Paşca, s-a arătat bucuros pentru victoria obţinută în primul meci de la Campionatul Mondial.

„Vreau să le felicit pe fete pentru victoria asta, chiar dacă a fost obţinută cu unele emoţii. Cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, ceea ce ne dă speranţe pentru meciurile care vin. Ştiam despre Angola că e o echipă cu jucătoare foarte tehnice, care au calităţi fizice impresionante, forţă în regim de viteză, foarte agile şi cu un joc extrem de incomod. Schimbă permanent sistemul de apărare şi pe cel de atac, iar asta poate pune probleme oricui.

Am intrat foarte bine în meci, am luat doar 4 goluri când am început să avem câteva probleme în apărare şi am pierdut mingi foarte uşor, apoi le-am dat lor posibilitatea să înscrie foarte repede. Mă bucur că ne-am păstrat capul pe umeri şi că în repriza a doua am reuşit să le surprindem, să găsim soluţii indiferent de sistemele lor de joc“, a spus Horaţiu Paşca, citat de pagina de Facebook a Federaţiei Române de Handbal.

Citeşte şi: Eveniment inedit în Bănie! Sala Polivalentă va găzdui meciuri de la Europeanul U18 de handbal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS