11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIntenCity dă peste cap fotbalul! „U“ Craiova şi FCU nu pot juca pe „Oblemenco“ timp de 50 de zile

IntenCity dă peste cap fotbalul! „U“ Craiova şi FCU nu pot juca pe „Oblemenco“ timp de 50 de zile

Se pare că organizarea megafestivalului Intencity la Craiova, din luna august, nu este pe placul tuturor. Dacă în Bănie vor veni artişti internaţionali importanţi, iar iubitorii de muzică sunt în euforie, suporterii Universităţii Craiova, dar şi clubul alb-albastru vor avea de suferit, pentru că, timp de 50 de zile (10 august și 30 septembrie), echipa trebuie să-şi caute altă „casă“. De asemenea, şi cealaltă formaţie din Craiova, FCU, se află în aceeaşi situaţie, iar cel puţin două meciuri de pe teren propriu din viitorul campionat vor fi nevoiţi să le dispute tot pe un teren străin.

Marele dezavantaj îl are, însă, Universitatea Craiova, pentru că înainte şi după perioada megafestivalului s-ar putea să aibă meciuri în preliminariile Conference League.

Gazonul se schimbă după megafestival

Arena din Craiova va trebui predată firmei care se ocupă de organizarea festivalului pe 10 august, cu două săptămâni înainte de organizarea evenimentului. După cele trei zile de spectacol, gazonul va fi schimbat. Prin urmare, se va putea juca din nou fotbal pe arena „Ion Oblemenco” la începutul lunii octombrie. În acest interval de 50 de zile, ambele formatii vor disputa cel puțin câte două meciuri pe teren propriu.

„Am decis chiar astăzi ca amplasamentul să fie predat către organizator, în speţă Opera Română Craiova. Astfel, stadionul va fi pus la dispoziţia organizatorilor în data de 10 august, urmând ca, după festival, să fie schimbat şi gazonul. În contract este prevăzută protejarea suprafeţei de joc, dar nicăieri în lume nu rezistă un gazon după astfel de evenimente. Protecţia se referă mai mult la instalaţia de degivrare şi drenaj de sub gazon. De schimbarea suprafeţei de joc se va ocupa Primăria Craiova. A fost prevăzută şi o sumă de bani, dar rămâne să vedem şi veniturile după festivalul IntenCity“, a explicat pentru GdS Aurelia Filip, viceprimarul Craiovei.

Avem o „piedică“ mare în Conference League

„Alb-albaștrii” sunt siguri că pot juca pe arena “Ion Oblemenco” meciul împotriva echipei albaneze KF Vllaznia, în turul doi preliminar din UEFA Europa Conference League 2022-2023, programat pe 28 iulie.

Dacă Universitatea Craiova va trece de albanezi, partidele din turul trei preliminar vor avea loc pe 4 si 11 august. Prin urmare, dacă meciul considerat pe teren propriu va fi programat pe 11 august, nu se va putea disputa în Bănie! În acest caz, Universitatea Craiova are două variante:

1. Să obțină o derogare din partea firmei organizatoare pentru o zi;
2. Să se înțeleagă cu adversarul să inverseze partidele si să dispute turul la Craiova, iar returul în deplasare;
3. Cei de la UEFA să programeze meciul cu o zi mai devreme.

Dacă Universitatea Craiova se va califica în play-off-ul Conference League, nu va putea juca acasă. Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru o eventuală calificare a echipei pregătite de către Laszlo Balint în grupele Conference League.

Citeşte şi: August fierbinte la Craiova, cu Natasha şi Derulo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS