5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / LPS Craiova a impresionat la Campionatul Naţional Şcolar

Judo / LPS Craiova a impresionat la Campionatul Naţional Şcolar

Judokanii de la LPS Craiova au avut parte de reuşite extraordinare la Campionatul Naţional Şcolar, competiţie desfăşurată în perioada 13-14 mai, la Ploieşti. Nu mai puţin de nouă dintre sportivii pregătiţi de Mihai Voinea şi Augustin Bălan au obţinut medalii, una mai strălucitoare decât alta, şi au izbutit, la final, să urce pe podiumuri. Menţionăm că doar doi judoka din grupul craiovean nu au luat medalii, clasându-se mai jos de locul trei.

Alexia Uşurelu, una dintre cele mai renumite şi mai valoroase sportive al Craiovei, s-a clasat pe primul loc la categoria 70 kg şi a câştigat medalia de aur. Cea mai valoroasă medalie a fost obţinută şi de către Dorina Prejbeanu, la cat. 48 de kg. Trecem la argint, unde patru mici talente au impresionat. Este vorba despre Lucia Grama (40 kg), Daria Gheorghe (48 kg), Mihai Jianu (50 kg) şi Darius Florescu (55 kg).

Trecem în revistă şi cele trei medalii de bronz câştigate de LPS Craiova la Campionatul Naţional Şcolar: Lorena Manda (52 kg), Valentina Grigore (63 kg) şi Andre Torace (63 kg). Alături de aceştia, la competiţie au mai fost prezenţi şi antrenorii Mihai Voinea şi Augustin Bălan.

Mihai Voinea: „Sunt mulţumit doar de unii“

Mihai Voinea, antrenorul medaliaţilor olteni, a vorbit cu GdS despre ceea ce s-a întâmplat mai exact la Campionatul Naţional Şcolar. Acesta a mărturisit că nu este mulţumit în totalitate de ceea ce s-a realizat, dar priveşte cu încredere la competiţiile viitoare.

„Rezultatele sunt bune. M-aş fi aşteptat la Manda să ia o medalie ceva mai strălucitoare, dar, per total, putem spune că este bine ceea ce s-a câştigat. Sunt mulţumit doar de unii, dar mergem înainte. Copiii sunt mulţumiţi, mai ales că de vreo doi ani de zile nu a mai avut loc această competiţie. Peste o săptămână vom avea o Finală de U15, iar peste două săptămâni va fi finala de juniori de la Cluj, unde vom participa cu vreo 10 sportivi“, a declarat Mihai Voinea, unul dintre antrenorii sportivilor craioveni premiaţi la Ploieşti.

Alexia Uşurelu, prima şi la Cupa Europeană de cadeţi

Săptămâna trecută a avut loc Cupa Europeană de cadeţi la Bucureşti, iar o singură sportivă din România a luat cea mai valoroasă medalie, şi anume cea de aur. Este vorba despre aceeaşi Alexia Uşurelu, cea care, după cum menţionam mai sus, a fost prima şi la Campionatul Naţional Şcolar. La Cupa Europeană, Alexia a întrecut-o în finală pe turcoaica Ecem Baysug şi astfel a triumfat la o competiţie extrem de importantă.

Din România s-au mai remarcat şi alţi trei judoka. Bogdan Petre a cucerit argintul la cat. +90 kg, după ce a pierdut finala cu turcul Recep Ergin. La aceeaşi categorie, Darius Georgescu s-a ales cu medalia de bronz după victoria reuşită în faţa azerului Ramazan Ahmadov. Ultima, dar nu cea din urmă, este Veronica Oltean, care şi-a adjudecat bronzul la cat. 40 kg.

„Alexia Uşurelu este în primul an de cadete. Acum este în pregătire, aici, nu merge la lot, pentru că anul acesta are Evaluarea Naţională şi trebuie să se axeze şi pe şcoală. Luna viitoare va avea Campionatele Europene de la Borec (Croaţia), iar în august Campionatele Mondiale de la Sarajevo (Bosnia)“, a mai spus Mihai Voinea.

Citeşte şi: Atletism / Opt medalii pentru România la Campionatele Balcanice de alergare montană

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS