10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAproape de o victorie mare! SCMU Craiova, învinsă la Cluj după prelungiri

Aproape de o victorie mare! SCMU Craiova, învinsă la Cluj după prelungiri

Baschetbaliștii de la SCMU Craiova au fost la un pas de a produce o surpriză mare marți seară, la Cluj. Chiar dacă locul al cincilea rămânea bătut în cuie indiferent de ultimele rezultate din campionatul regular, alb-albaștrii au jucat cu entuziasm în fața campioanei, dar au cedat, într-un final, cu scorul de 100-97. De menționat că UBT Cluj, sfertfinalistă în Liga Campionilor, a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a trece de trupa lui Stepanovski. În timpul regulamentar, scorul a fost 92-92.

Meciul a fost foarte echilibrat pe toată durata sa, în special în prima parte, când s-a mers de la egal la egal. Sferturile de până la pauza mare s-au încheiat cu același scor, 21-19 în favoarea alb-negrilor, iar Clujul avea un avantaj de două posesii la intrarea la cabine, 42-38.

Actul al treilea a fost cel mai spectaculos. Ambele formații au punctat din aproape orice poziție, iar „trițele“ au fost punctul forte de fiecare parte. Hawley s-a aflat într-o zi de grație pentru Craiova, în timp ce Bircevic a avut un procentaj de 100% din spatele semicercului. De asemenea, de la trei puncte s-au mai evidențiat și Watson și Richard de la gazde, respectiv Franklin de la SCMU. Înainte de ultimele 10 minute, scorul era 71-65 pentru UBT Cluj.

Am luptat până la ultima fărâmă de energie

În sfertul al patrulea Craiova a revenit incredibil în meci și a întors soarta partidei în favoarea ei. Formația gazdă nu a renunțat la luptă și a menținut suspansul până spre final. La 92-92 s-a auzit sirena, iar meciul ave nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-și stabili învingătoarea.

Bircevic a marcat primele puncte din minutele suplimentare și a dus scorul la 96-92. Hawley a redus diferența, dar Craiova nu a mai avut energia necesară pentru a recupera din nou diferența, iar partida s-a încheiat 100-97.

Stefan Bircevic a fost MVP-ul campioanei României și a terminat cu 27 de puncte și 11 recuperări. Nandor Kuti a înscris 16 puncte. De cealaltă parte, Josh Hawley a avut 35 de puncte, 11 recuperări și 6 intercepții.

În ultima etapă din sezonul regular, SCMU Craiova va juca pe terenul lui Dinamo București, vineri, de la ora 17.45.

Citește și: SCMU Craiova încheie sezonul pe teren propriu, cu Rapid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS