17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea, din nou în formă la Istanbul! Românca e deja în sferturi

Sorana Cîrstea, din nou în formă la Istanbul! Românca e deja în sferturi

Sorana Cîrstea (locul 24 WTA) s-a calificat miercuri în sferturile turneului de la Istanbul, competiție unde sportiva noastră este campioana en-titre. Cîrstea (care a devenit principala favorită la câștigarea competiției după eliminarea belgiencei Elise Mertens) a întâlnit-o în optimi pe olandeza Arantxa Rus (74 WTA) și s-a impus cu 3-6, 6-1, 7-5, după două ore și 31 de minute de joc.

Rus a câștigat primul set după ce a realizat singurul break în al șaselea game (6-3). Olandeza a început mai bine și setul secund, s-a impus la retur încă din primul game, dar Sorana a revenit spectaculos și a împins confruntarea în set decisiv după ce a câștigat șase gameuri la rand (6-1).

Ambele jucătoare și-au făcut serviciul în primele patru gameuri ale setului al treilea, a urmat apoi o serie de câte două breakuri, Sorana a salvat două mingi de meci la scorul de 5-4 pentru adversară și a obținut victoria, într-un final, cu 7-5.

Pentru calificarea în sferturi, Sorana va primi $5.800 și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Cîrstea se va duela pentru un loc în semifinale cu Julia Grabher (194 WTA), după ce austriaca a eliminat-o surprinzător pe elvețianca Jil Teichmann (37 WTA, favorită 5), scor 6-4, 6-4.

Citește și: Ana Bogdan, în optimi la Istanbul după o victorie convingătoare cu Konjuh

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS