24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Boicea şi Mihalcea, aur şi bronz pentru CSU Craiova la Cupa României U15

Lupte / Boicea şi Mihalcea, aur şi bronz pentru CSU Craiova la Cupa României U15

În perioada 7-10 aprilie, la Odorheiu Secuiesc, s-a desfăşurat Cupa României U15 la lupte, iar CSU Craiova nu avea cum să lipsească. Clubul din Bănie a participat la competiţie cu mai mulţi sportivi, câţiva legitimaţi şi la LPS Petrache Trişcu, iar reuşitele de la final sunt de luat în seamă: o medalie de aur şi una de bronz!

Sub îndrumarea lui Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru, David Boicea a impresionat la categoria 62 kg. Acesta a fost cel mai bun sportiv prezent la Odorheiu şi a câştigat medalia de aur, pe merit, fără să i se facă nici măcar un punct (35-0). Totodată, un rezultat foarte bun l-a obţinut şi Florin Mihalcea, care s-a clasat al treilea la categoria 52 kg şi a luat medalia de bronz.

Performează şi în condiţii de oboseală

Aurel Cimpoeru, unul dintre antrenorii sportivilor craioveni medaliaţi la Cupa României, a vorbit cu GdS despre reuşitele elevilor săi şi a explicat care a fost motivul pentru care Mihalcea nu a luptat la capacitate maximă.

„A fost un concurs dificil, aşa cum ne aşteptam. Ştiam că va fi foarte greu şi pentru Mihalcea, care a participat la al treilea concurs în decurs de trei săptămâni şi a avut şi categorie de făcut. A fost greu să ne mobilizăm, dar pe parcurs s-a descurcat bine. A pierdut la limită, scor 8-7, în faţa unui sportiv pe care altă dată îl învingea. S-a observat oboseala acumulată, pentru că în 21 de zile a disputat 16-18 meciuri, foarte multe pentru nivelul lui de vârstă.

De partea cealaltă, Boicea a avut două competiţii în loc de trei şi a făcut faţă mult mai bine. A fost, de fapt, cel mai bun sportiv din competiţie. Nu i s-a făcut niciun punct tehnic, a câştigat detaşat la superioritate chiar şi finala, scor 10-0, ceea ce spune multe despre valoarea lui. A primit aprecieri din partea celor prezenţi, mai ales că veniseră să vadă finala cu sportivul din Odorheiu.

Pauză de respiro înainte de „furtună“

Pentru sportivii de la CSU Craiova va urma o pauză bine-meritată până pe data de 5 mai, când vor participa la Campionatul Naţional U15. Imediat după vor urma şi alte competiţii, una mai tare decât cealaltă, de la care se doreşte performanţă.

Avem o mică pauză acum, până pe 5 mai, când vom participa la Campionatul Naţional U15, unde sper ca Mihalcea să-şi ia revanşa şi să triumfe la categoria lui. De asemenea, aşteptăm şi confirmarea din partea lui Boicea. Cu cei doi vom merge să obţinem titlurile naţionale, iar pe lângă vor mai fi şi cei mai tineri, care sunt în formare şi sperăm să le calce pe urme cât mai repede posibil. Apoi vor urma Cupa României de juniori U20, Turneul Internaţional de la Bucureşti, iar în iunie un altul la Cluj, doar că de U15.

Mă bucur că acum am timp să dirijez antrenamentele astfel încât să-i pun în formă pe băieţi pentru competiţiile cu obiectiv. Cel mai important obiectiv pentru Boicea şi Mihalcea este Campionatul European din iulie, dar avem timpul necesar la dispoziţie să facem nişte corecturi. Un European diferă extrem de mult de orice competiţie internă, dar sportivii noştri se vor descurca şi am încredere că se pot lupta la podium“, a spus Aurel Cimpoeru, pentru GdS.

Citeşte şi: Echipa de Fed Cup a României a plecat încrezătoare în Polonia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS