22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEchipa de Fed Cup a României a plecat încrezătoare în Polonia

Echipa de Fed Cup a României a plecat încrezătoare în Polonia

Echipa de Fed Cup a României a decolat în cursul zilei de duminică spre Polonia, unde va întâlni reprezentativa care o are în componență pe Iga Swiatek, liderul WTA. Întâlnirea dintre România și Polonia va avea loc în perioada 15-16 aprilie, la Radom. În întâlnirile directe disputate până acum, Polonia conduce cu scorul de 4-2.

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a dezvăluit că a urmărit-o pe Iga Swiatek, jucătoare pe care fetele noastre o vor avea ca adversară în Polonia.

„Bineînțeles, ne-ar fi plăcut să avem o echipă completă pentru acest meci foarte important și dificil, dar pregătim cât de bine putem, cu echipa care e prezentă. Am încredere că putem face această surpriză de a învinge Polonia. Ne bazăm pe Monica, e o jucătoare importantă în echipa noastră. Programul e destul de solicitant. Îmi aduc aminte de la Cupa Davis, niciodată nu veneam 100% sănătos, mereu existau mici inflamații. Încercăm să fim cât de bine putem în ziua meciului.

Pe Iga (n.r. Swiatek) am avut ocazia să o văd în multe meciuri, în ultimele săptămâni. E foarte important cum va gestiona această nouă situație de a fi lider mondial. Sper să folosim asta în favoarea noastră”, a declarat Horia Tecău.

Buzărnescu, pregătită să revină în forţă

Mihaela Buzărnescu a fost convocată la naţională pe ultima sută de metri, înlocuind-o pe Gabriela Ruse. „Miki“ vine după o accidentare destul de serioasă şi speră să se ridice la nivelul dorit cât mai repede posibil.

„Sigur că, venind după o accidentare și nejucând de câteva luni, nu este ușor nici pentru mine nici pentru ei, dar faptul că au avut încredere să mă convoace pentru această deplasare m-a bucurat foarte mult. Mereu am fost pentru a juca, indiferent de condiții și a fi prezentă indiferent de orice situație la Fed Cup și mă bucur din nou că sunt prezentă.

Chiar dacă voi juca sau nu, eu voi susține echipa și îmi doresc enorm să avem un rezultat cât mai bun. Nu este ușor. Am început să mă pregătesc mult mai bine în ultima vreme și pentru mine va urma după Fed Cup o serie de concursuri și o iau ca pe o pregătire foarte bună. Faptul că suntem din nou reunite este un lucru foarte important pentru noi”, a spus și Mihaela Buzărnescu, citată de Prosport.

Monica Niculescu îl susţine pe Tecău

„Emoțiile sunt tot timpul când joci pentru România. Mă bucur foarte mult că a fost ales Horia. Este foarte priceput. Mă bucur că a venit la Miami și ne-a ajutat foarte mult. Și la antrenamente, se vede că știe, adică a fost numărul 1 mondial și chiar îmi place foarte mult cum facem antrenamentele. Vine tot timpul cu idei noi, este grozav.

E foarte greu (n.r. împotriva lui Iga Swiatek), pentru că are trei turnee câștigate, nu a mai pierdut niciun meci. Dar noi ne-am pregătit foarte bine”, a punctat Monica Niculescu.

Citeşte şi: Mouratoglou are încredere în Simona: „Nu cred că ar trebui să punem limite“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS