30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea, imperială în fața lui Tomljanovic la Indian Wells

Sorana Cîrstea, imperială în fața lui Tomljanovic la Indian Wells

Sorana Cîrstea a reușit o victorie convingătoare, vineri seară, în turul secund al turneului de la Indian Wells, trecând relativ lejer de Ajla Tomljanovic, scor 6-4, 7-5! Cîrstea este la un meci distanță de o întâlnire cu Simona Halep (România, 26 WTA), posibila adversară din optimile de finală.

Sorana Cîrstea continuă forma bună, reușind prima victorie românească la Indian Wells 2022! Totodată, Sorana și-a egalat cea mai bună performanță a carierei la turneul din seria WTA 1000!

Sorana a început ezitant în actul inaugural, iar jucătoarea din Australia a condus cu 3-0 după ce și-a trecut în cont 2 break-uri. Sorana a luptat superb și a reușit să câștige primul set, reușind să facă break-ul decisiv la 5-4 în favoarea ei.

Setul secund s-a decis pe final, în ultimul game. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 5-5, fiecare reușind câte un break. La 5-4, Sorana a ratat o minge meci, iar setul s-a prelungit. La 6-5, pe serviciul australiancei, Cîrstea a mai avut o șansă de a închide partida, pe care fructificat-o. 

În faza următoare, Cîrstea o va întâlni pe rusoaica Anna Kalinskaia, numărul 90 mondial, care a trecut de sportiva franceză Alize Cornet, locul 34 WTA şi favorită 33, scor 6-4, 0-6, 6-2. Cîrstea şi Kalinskaia s-au mai întâlnit în 2020, în ultimul tur al calificărilor la Cincinnati, când rusoaica s-a impus, scor 7-5, 6-4.

Citește și: Simona Halep, debut așa cum ne doream la Indian Wells! Meci dificil în turul doi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS