17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Cleonia Riciu performează în Europa, Dorina Prejbeanu şi Alexia Uşurelu, în ţară

Judo / Cleonia Riciu performează în Europa, Dorina Prejbeanu şi Alexia Uşurelu, în ţară

În perioada 11-12 februarie a avut loc Open-ul European de seniori în Bosnia, la Sarajevo. Clubul CSU Craiova a avut-o ca reprezentantă pe Cleonia Riciu, care a obţinut şi cel mai important rezultat pentru România. Aceasta s-a clasat pe locul 2 la cat. 52 kg şi a obţinut medalia de argint. A mai fost câştigată o medalie de bronz pentru România, dar rezultatul cel mai bun a fost obţinut de Cleonia.

De asemenea, în weekendul care tocmai s-a încheiat, 26-27 februarie, la Arad a avut loc finala pe ţară de cadeţi (16-17 ani). Clubul oltean a participat cu un număr de aproximativ 20 de sportivi, iar, în total, au fost obţinute două medalii.

Dorina Prejbeanu a luat argintul la cat. 48 kg, în timp ce Alexia Uşurelu s-a clasat pe trei şi a luat medalia de bronz la cat. 70 kg. Nu trecem peste rezultatele obţinute şi de alţi patru judoka ai Craiovei: Lucia Grama (CSU Craiova), locul 5, cat. 40 kg, Daria Gheorghe (CSU Craiova), locul 5, cat. 45 kg, Valentina Grigore (LPS Petrache Trişcu), locul 5, cat. 63 kg şi Darius Florescu (CSU Craiova), locul 5, cat. 55 kg.

Rezultate sub aşteptări

„Mă aşteptam la mai bine de la această competiţie. Îmi propusesem vreo 4-5 medalii, dar, din păcate, atât s-a putut. Majoritatea sunt mai mici de vârstă, încă nu au experienţa necesară, dar nu asta contează foarte mult. Sperăm la următoarele competiţii să performăm mult mai mult. Peste două săptămâni, la Zagreb (Craiova), va avea loc o Cupă Europeană, la care vor participa Prejbeanu şi cu Uşurelu. Ne dorim şi avem încredere că putem obţine medalii cât mai strălucitoare. Apoi, pe 18 martie, este Finala de Tineret (21-22 ani), de unde iar avem aşteptări“, a spus antrenorul Mihai Voinea, pentru GdS.

Citeşte şi: A revenit în forţă! Alexandra Anghel, medaliată cu bronz la turneul „Yasar Dogu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS