24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova, calificare fantastică în finala Cupei României! Se scrie istorie în Bănie

SCMU Craiova, calificare fantastică în finala Cupei României! Se scrie istorie în Bănie

Baschetul craiovean are parte de un moment care nu va fi uitat prea curând. Marți seară, într-o atmosferă fantastică la Sala Polivalentă, SCMU Craiova a reușit să scrie o nouă pagină de istorie și să se califice, în premieră, în finala Cupei României. Acest rezultat vine după foarte multă muncă, stres, dar și probleme de sănătate, iar satisfacția este una enormă, de la suporter, până la un oficial al clubului și un simplu om care se ocupă de pază.

Băieții lui Kakiouzis au făcut o sală întreagă să erupă în foarte mult momente, dar și un oraș întreg fericit. Doar că, treaba nu s-a încheiat aici, pentru că urmează ce este mai greu, și anume marea finală. Până atunci, ne bucurăm de victoria fantastică reușită marți seară împotriva formației CSM Galați, scor 104-94, dar și de faptul că am reușit, într-un asemenea meci și într-un asemenea moment al competiției, să înscriem peste 100 de puncte.

Mult tupeu pe Galați în prima repriză

Partida a debutat cum nu se putea mai frumos, un slam-dunk de toată frumusețea al lui Michael Qualls. Seria bună a alb-albaștrilor a continuat și în perioada imediat următoare, iar scorul a căpătat proporții, ajungându-se la 15-7. În acel moment, Florin Nini a solicitat timeout, iar jocul s-a schimbat la 180 de grade. CSM Galați a început să puncteze, în special din afara semicercului prin Richard Milon, în timp ce bâlbâielile în atacul Craiovei și-au făcut apariția. De două ori i-a chemat Kakiouzis pe elevii săi la bancă, dar rezultatul nu a fost unul tocmai așteptat la finele primului sfert, 29-25 în favoarea oaspeților.

Problemele nu s-au încheiat aici, iar Milon a continuat să fie impecabil din orice poziție. De partea cealaltă, Gavriloaia și Robinson au ținut Craiova cât se putea de aproape de adversari, în timp ce Qualls a încercat mai multe acțiuni personale. Cert este că în acest duel, spre deosebire de alte meciuri, s-au dictat extrem de multe faulturi, iar jucătorii celor două formații s-au văzut deseori la linia de libere. Într-un final, prima parte a meciului s-a încheiat tot cu Galați în avantaj, unul ceva mai mare față de cel de la finele primului sfert, scor 56-49.

La pauză s-au „reglat motoarele“

Imediat după pauză, jocul s-a schimbat în favoarea Craiovei. Oltenii au devenit echipa mai prudentă și mult mai atentă în atac. Apărarea a funcționat foarte bine, de aici și cele doar 16 puncte reușite. Ofensiva alb-albaștrilor nu a excelat, ce-i drept, dar cele 21 de puncte înscrise ne-au dat speranțe și mai multe la un final de meci pe gustul tuturor. Înainte de ultimele 10 minute, Galațiul încă mai conducea pe tabelă, dar firav, scor 72-70.

Ultimul act a fost ceva de vis, la care publicul prezent la sală se aștepta cu vârf și îndesat. Toată echipa Craiovei s-a montat excelent și a jucat fără greșeală cap-coadă! Qualls și-a continuat seria bună de la libere, Wyatt a fost inspirat din fiecare poziție, în timp ce Joshua Hawley s-a evidențiat și a devenit, oarecum, omul meciului, după „trițele“ spectaculoase și sigure de pe parcursul actului patru. La final, bucuria a fost de nedescris, iar pe alb-albaștri și pe suporteri îi așteaptă o zi de pauză, pentru ca apoi, joi, de la ora 19.00, să revină în sală și să lupte, împreună, pentru supremație!

Qualls, MVP-ul semifinalei

Michael Qualls a fost MVP-ul partidei cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Khalif Wyatt și-a trecut în cont 20 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Josh Hawley a explodat în ultimul sfert și a terminat partida cu 15 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Titus Robinson a contribuit cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Aurelian Gavriloaia cu 12 puncte.

Javon Masters a impresionat pentru oaspeți, cu 33 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Matt Milon a adăugat 25 de puncte, toate în prima repriză, plus 4 recuperări și 2 pase decisive. Kareem Brewton a marcat 10 puncte.

Finala Cupei României dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova va avea loc joi, 17 februarie, de la ora 19:00.

Citește și: Gabi Ruse a făcut o nouă „victimă“ cu nume! Românca a trecut de Badosa la Dubai

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS