12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova - SCM Timişoara, duel echilibrat în sferturile Cupei României

SCMU Craiova – SCM Timişoara, duel echilibrat în sferturile Cupei României

Luni, pe 22 noiembrie, a avut loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României. Aceasta s-a desfășurat fără capi de serie, iar SCMU Craiova nu va avea o misiune deloc uşoară pentru a accede în „careul de aşi“ al competiţiei. Alb-albaştrii vor întâlni, în dublă manşă, SCM Timişoara, una dintre echipele interesante din acest sezon.

Conform tragerii la sorţi, în sferturi se vor duela: Athletic Constanţa – CSM Galaţi, Dinamo Bucureşti – U BT Cluj, SCM Timişoara – SCMU Craiova şi CSO Voluntari / CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu.

Din turul anterior a mai rămas de jucat returul dintre CSO Voluntari-CSM Târgu Jiu, amânat în perioada participării celor de la CSO în cupele europene. În tur, Voluntari s-a impus cu scorul de 92-66. Turneul Final Four va avea loc între 17-19 februarie 2022.

Reamintim că SCMU Craiova s-a calificat în faza sferturilor de finală după o „dublă“ excelentă cu Oradea. În manşa tur, în Bănie, oltenii s-au impus cu 79-64, în timp ce în jocul din sala „Antonio Alexe“ orădenii au câştigat cu 67-58, insuficient pentru a întoarce soarta calificării.

Cupa României la baschet masculin este o competiție sportivă organizată de Federația Română de Baschet deschisă participării cluburilor de baschet. Această competiție se dispută în fiecare an începând cu 1954. Competiția începe prin meciurile preliminare, după care se joacă Final Four-ul, incluzând și o finală mică. Se dispută un singur meci pentru a decide echipa calificată. Trofeul Cupa României este deţinut de CSO Voluntari, care l-a câştigat pentru prima dată în 2021.

Sferturile de finală se joacă în sistem tur-retur, la finalul lunii decembrie, în 27 și 30.

Citeşte şi: Universitatea Craiova a pierdut la Sânnicolau după un meci cu probleme de arbitraj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS