12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici, după ce a luat aurul la Europene: „Mândru că sunt român!“

David Popovici, după ce a luat aurul la Europene: „Mândru că sunt român!“

David Popovici scrie o nouă filă în pagina de istorie a înotului românesc! Sportivul a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatele Europene de natație în bazin scurt, de la Kazan. Acesta a încheiat proba cu timpul 1:42.12, un nou record național. Pe locul doi s-a clasat olandezul Luc Kroon (1:42.20), iar pe trei a terminat tot un olandez, Stan Pijnenburg (1:42.51).

David Popovici deține recorduri mondiale de juniori la probele de 100 metri și 200 metri liber. Acesta a concurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, fiind cel mai tânăr membru al delegației României, la vârsta de 16 ani. A obținut a patra poziție în finala olimpică, cu un timp de 1:44:68, la două sutimi de poziția a treia, susţine Prosport.

Federaţia, impresionată de David

„Rezultat fabulos pentru sportul românesc și pentru înotul din țara noastră. La doar 17 ani, David Popovici a devenit campion european de seniori în bazin scurt (25 m). Sâmbătă seară, sportivul român a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, cu timpul de 1:42.12 min – nou record național la 17, 18 și +19 ani!

Este prima medalie pentru David la această competiție și a treia pentru delegația României, care a mai cucerit un argint și un bronz prin Robert Glință, la 100 m spate și 50 m spate. În finala de 200 m liber, David a fost urmat de olandezii Luc Kroon (1:42.20) și Stan Pijnenburg (1:42.51). Puțin mai târziu, de la ora 19.09, ora României, Robert Glință și David Popovici vor concura în semifinale la 100 m liber! Felicitări David! Hai România!”, se arată în comunicatul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

După ceremonia de premiere, românul a postat pe Facebook imagini din momentul înmânării medaliilor și un mesaj.

„Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport. Mândru că sunt român!”, spunea Popovici.

Camelia Potec a trăit cu emoţii concursul

Camelia Potec a recunoscut că a avut emoții mai pentru David Popovici, dar l-a caracterizat ca fiind un sportiv de excepție și un campion în adevăratul sens al cuvântului.

„Am trăit cu emoții foarte mari finala. Eu am ajuns de ieri în țară, așa că am urmărit finala pe laptop și cred că e mult mai greu decât să urmărești lucrurile de la fața locului. Dacă eram lângă bazin aș fi simțit încrederea lui David.

David este un sportiv de excepție, un campion în adevăratul sens al cuvântului. A demonstrat întotdeauna că atunci când își stabiletșe un obiectiv, este serios în ceea ce înseamnă pregătirea. E foarte sigur pe el înainte de probe, foarte calculat. Mă bucur că i-au ieșit toate lucrurile în această finală de 200 de metri liber, este pentru prima oară când participă la o asemenea competiție într-un bazin scurt. A început cu o mică greșeală în proba de 400 de metri liber, dar a învățat mult din proba respectivă. A învățat cum să împingă în perete, cum să se răsucească. Mă bucur enorm că avem o generație care câștigă medalii pentru România”, a spus Camelia Potec, pentru Digisport.

Citeşte şi: Era și timpul! SCM Craiova, victorioasă fără dubii în meciul cu Știința București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS