16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / CSM Craiova s-a întors cu tolba plină de medalii de la Campionatul Naţional

Box / CSM Craiova s-a întors cu tolba plină de medalii de la Campionatul Naţional

În perioada 6-11 septembrie, la Năvodari, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de box la cadete, senioane, tineret, şi senioare. Clubul CSM Craiova a reuşit o performanţă remarcabilă, şi anume să obţină opt medalii din nouă posibile. Astfel zis, Constantin Cucu, antrenorul sportivelor, a menţionat că la finalul competiţiei, clubul s-a ales cu două medalii de argint (una la senioare şi una la tineret) şi şase de bronz (două la senioare, una la tineret, două la junioare şi una la cadete).

La senioane, medalia de argint a obţinut-o Lenuţa Daniela Ionescu, la categoria 81 kg. Tot aici, Loredana Picoiu şi Alexandra Bărbosu au luat medaliile de bronz la categoriile 66 kg, respectiv 54 kg. La nivel de tineret, Alexandra Maria Drăguţ a cedat în finala categoriei 57 kg şi s-a ales cu medalia de argint, în timp ce Alexandra Turbureanu a câştigat bronzul la categoria 43 kg.

Două urcări pe podium am avut şi la secţia de junioare, unde Maria Mihart şi Simona Loredana Grigore au luat medaliile de bronz la categoriile 60 kg, respectiv 66 kg. Ultima, dar nu cea din urmă, este Gabriela Loredana Balaci, cea care s-a clasat pe locul al treilea la categoria 38 kg, la cadete şi a obţinut, la rândul ei, medalia de bronz.

Rezultate peste aşteptări

Rezultatele obţinute de pugiliste l-au surprins chiar şi pe antrenorul Constantin Cucu, care îşi propusese să se întoarcă acasă cu cinci-şase medalii.

„Când am participat astă-primăvară la Campionatul Naţional, am luat două medalii, prin Ionescu şi Drăguţ. Deci am obţinut două medalii din nouă posibile, pentru că ne-am deplasat cu nouă fete. Acum, am ştiut mai bine cum să le pregătesc, cum să le pun în gardă la categoriile rentabile pentru medalii. Când am plecat, mi-am propus să iau cinci sau şase medalii şi iată că am venit cu opt. Toată lumea este mulţumită, în special eu. Mă bucur că au progresat. La unele dintre ele mai avem de lucrat, pentru că mai au ceva lacune la mai multe capitole, dar cu răbdare o să reuşim orice. Asta este menirea mea, ca antrenor, să instruiesc, să educ şi să formez oameni de nădejde ai societăţii.

În finale am pierdut în faţa a două sportive valoroase de la Steaua, pe care era extrem de greu să le învingem. Acolo este un alt nivel şi nici nu am avut pretenţii mai mari. Fetele de au obţinut bronzul s-au descurcat foarte bine. În semifinale au pierdut în faţa unor sportive care aveau să devină campioane. Am învins Năvodariul chiar la ei acasă, cu publicul lor şi mă bucur pentru ceea ce au realizat“, a spus Constantin Cucu, pentru GdS.

Condiţii bune, să vină medaliile!

Clubul CSM Craiova dispune de o sală modernă în care sportivii se pot pregăti zilnic la cel mai înalt nivel. Până la finalul anului vor avea loc mai multe competiţii la care pugiliştii îşi pot demonstra forţele şi unde pot cuceri mai multe medalii.

„Am o infrastructură extraordinară pentru a face performanţă. Am o sală modernă şi sunt sigur că la orice competiţie voi participa, ma voi întoarce cu medalii. Până în momentul de faţă avem luate vreo 16 medalii şi mai sunt multe competiţii de disputat. Urmează CN de Juniori, care se va desfăşura, cel mai probabil, la Piatra-Neamţ. Va urma CN de Cadete, unde am foarte mari pretenţii. Vreau să scot campioni la toate categoriile. Apoi vom avea CN de Seniori şi U22, unde îl am pe Constantin Gogoşeanu, numărul 1 în Craiova şi implicit ne gândim cât mai sus posibil“, a încheiat antrenorul de la CSM.

Citeşte şi: Orientare / Nouă medalii de aur pentru sportivii de la CSU Craiova la CN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS