6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientare / Nouă medalii de aur pentru sportivii de la CSU Craiova la CN

Orientare / Nouă medalii de aur pentru sportivii de la CSU Craiova la CN

Sâmbătă și duminică, la Târgu Secuiesc și în Rezervația Naturală de la Reci, județul Covasna, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare, cu probele de medie distanță, lungă distanță, ștafetă și sprint. A fost pentru prima dată când s-au programat 4 finale în două zile. Terenul de concurs s-a prezentat cu foarte multe detalii de relief şi cu o vizibilitate redusă în zonele cu vegetație deasă crescută, fapt care a solicitat la maximum sportivii, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnic.

Prima zi, primele medalii

Competiția a debutat sâmbătă la 9.30 cu proba de medie distanță, unde seniorii au avut un traseu aerian (măsurat în linie dreaptă) de 6,7 km. S-a continuat la ora 15.45 cu proba de ștafetă -7,2 km/schimb, tot la seniori. Proba de medie distanță ne-a adus cinci medalii, patru de aur și una de bronz. La senioare, Andra Anghel, proaspăt campioană Sud-Est Europeană în proba de medie distanţă (Zagreb, Croația – 26.08.2021), și-a reconfirmat valoarea, obținând o victorie foarte clară. La seniori CS Universitatea Craiova a obținut locul I prin Daniel Barkasz și locul trei prin Alexandru Blejdea. Juniorii Cristian Mirea, la M12 și Constantin Deaconescu, la M16 au alergat foarte bine și au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere.

Cea mai urmărită probă, cea de ștafetă, ne-a adus noi satisfacții. CSU Craiova a avut în competiție o ștafetă la senioare și două ștafete la seniori. La senioare, ștafeta alcătuită din Marinela Piringiu, Veronica Minoiu și Andra Anghel a dominat cursa și a obținut o victorie detașată, fiind urmată în clasament de CS TanSilva Cluj și CS ElectroSistem Baia Mare. La seniori, suspansul a fost menținut până la finalul probei. Daniel Barkasz, Roman Ciobanu și Alexandru Blejdea au obținut medaliile de aur, iar Constantin Deaconescu, Mihai Țântar și George Minoiu au luat medaliile de bronz. Alexandru Blejdea și Mihai Țânțar sunt actualii campioni Sud-Est Europeni în această probă (împreună cu Ionuț Zincă).

Am continuat să impresionăm şi duminică

Duminică dimineața, în cea de-a doua zi de concurs, clubul oltean a început bine, cu victoria sportivei Andra Anghel, la senioare și a lui Daniel Barkasz, la seniori, în proba de lungă distanță. Alexandru Blejdea a urcat pe treapta a treia a podiumului seniorilor, iar Cristian Mirea a obținut bronzul la juniori.

Tot duminică, la ora 17.30, în proba de sprint, Andra Anghel a dovedit că este greu de învins si a obținut și a patra medalie de aur pusă în joc. În această probă, Alexandru Blejdea a fost nevoit să se mulțumească cu medalia de bronz, fiind întrecut de doi sportivi foarte buni, respectiv Ionuț Zincă, de la Unirea Alba Iulia și Vigh Lorand, de la CS TranSilva Cluj. De menționat că cei doi nu au alergat dimineață, în proba de lungă distanță 14, 2 km aerian (16, 4 km pe varianta optimă).

Menţionăm că CSU Craiova a câştigat şi două medalii de aur la Campionatele Sud Est Europene.

Citeşte şi: Simona Halep și Toni Iuruc, momente de vis! Vezi poze de la marele eveniment!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS