9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCulturism / „Gladiatorii“ au impresionat pe scena de la Sibiu. Torcea şi Firică, fericiţi!

Culturism / „Gladiatorii“ au impresionat pe scena de la Sibiu. Torcea şi Firică, fericiţi!

-

Sibiul a fost în atenţia tuturor celor care iubesc culturismul şi fitness-ul în weekend-ul trecut, întrucât a găzduit două competiţii importante. În perioada 9-11 septembrie s-au desfăşurat Campionatele Naţionale, iar finalul săptămânii a programat „Cupa Europeană 2021“. Aceasta din urmă a fost o premieră pentru România. Aşa cum era de aşteptat, CS Gladiator Gym Craiova a abordat, prin sportivii săi, ambele competiţii şi rezultatele au fost fantastice.

La Campionatele Naționale, „gladiatorii“ craioveni, antrenați de maestrul Costel Torcea şi Cristi Firică, au obținut 10 titluri de campioni naționali și 3 de vicecampioni naționali.


Iată cine sunt performerii:

-medalii de aur: Narcisa Maria Martin (Senioare Women’s Bikini Open; Senioare Women’s Bikini 164 cm; Junioare Women’s Bikini 166 cm / 21-23 ani), Delia Alexandra Legian (Senioare Women’s Bodyfitness 158 cm), Maria Sava (Senioare Women’s Bikini 158 cm), Adina Ivaşcu (Senioare Women Fit Model; Masters Fit Model), Dorian Armaş (Master’s Classic Bodybuilding 40-44 ani; Master’s Classic Physique), Mircea Ionuţ Gorgăneanu (Master’s Classic Bodybuilding 45-49 ani).

-medalii de argint: Fassel Ingrid Imola (Senioare Women’s Bodyfitness 168 cm), Roberta Prejbeanu (Junioare Women’s Wellness), Șerban Alberto (Juniori Men’s Games Classic Bodybuilding / 16-20 ani).

-locul 4: 8. Popa Andrada (Senioare Women’s Wellness 168 cm), Andreea Necula (Masters Bikini 35-39 ani).

-locul 5: Dragoș Andrei (Seniori Men’s Physique +182 cm).

-locul 6: Mihaela Manafu (Senioare Women’s Bikini 158 cm), Cristian Naboiu (Juniori Men’s Physique 178 cm / 21-23 ani).

La Cupa Europeană au fost obţinute 3 medalii de aur, prin Dragoş Andrei, Simona Enica şi Delia Alexandra Legian. De asemenea, au mai fost contabilizate două medalii de argint, ambele fiind adjudecate de Adina Ivaşcu, şi una de bronz, trecută în dreptul Andradei Popa. „Gladiatorii“ Maria Sava şi Dorian Mirea au punctat de pe locul 4.

Costel Torcea: „Ambele competiţii au avut o semnificaţie foarte mare“

Reveniţi în Bănie, antrenorii CS Gladiator Gym, Costel Torcea şi Cristi Firică, aflaţi la Sibiu şi în calitate de director tehnic al loturilor naţionale, respectiv selecţioner al României, au declarat, pentru GdS, că rezultatele craiovenilor de la Sibiu sunt fantastice.

„Am încheiat excelent anul sportiv, din punct de vedere al competiţiilor naţionale. Micuţul club Gladiatorul a reuşit şi anul acesta să-şi păstreze numărul de medalii de aur obţinute: 10. Am deplasat un lot de 19 sportivi, alţii fiind menajaţi pentru Campionatul Mondial şi rezultatele sunt extraordinare. Ambele competiţii au avut o semnificaţie foarte mare. România a organizat în premieră Cupa Europeană şi sunt convins că pe viitor va lua o amploare foarte mare. Campionatele Naţionale au avut două semnificaţii. Mă refer la partea de selecţie şi completare a lotului naţional pentru CM din octombrie şi CE din primăvară. De asemenea, din punct de vedere sufleteşte, mă bucur că toţi sportivii pe care îi pregătesc personal, alături de colegii mei antrenori, au reuşit să ia medalii. Rezultatele sportivilor de la Arad, Severin şi Târgovişte le aparţin în totalitate colegilor mei, Francisc Andraşoni, Alexandru Ivaşcu şi Andrei Alexandrescu. Efortul a fost mare din partea tuturor“, a declarat Costel Torcea, care le-a mulţumit prietenilor Adrian Asan şi Adrian Dragomir pentru sprijinul financiar acordat „gladiatorilor“.

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

VEZI VIDEO!

„La Cupa Europeană clubul nostru a fost reprezentat de o serie de sportivi care au obţinut trei medalii de aur, două de argint, una de bronz şi două locuri patru. Sunt rezultate foarte bune, având în vedere că la competiţie au fost înscrişi peste 200 sportivi din întreaga ţară. Fiecare sportiv care a făcut deplasarea şi-a atins obiectivul cu care a plecat la drum. Suntem unul dintre cluburile mici, care se autofinanţează. Uneori, din punct de vedere al rezultatelor, reuşim să depăşim cluburi mari, departamentale, care au în spate bugete serioase“, a punctat Cristi Firică.

Cei doi mari sportivi ai ţării nu au neglijat nici misiunea de selecţie pentru loturile naţionale care vor participa la Campionatele Europene şi Mondiale, ce vor încheia anul 2021.

„Am definitivat lotul împreună cu Costel Torcea pentru Campionatele Mondiale, care se vor desfăşura anul acesta în Spania, la Santa Suzana, la începutul lunii noiembrie. Sperăm să facem o figură frumoasă şi acolo“, a explicat Cristi Firică.

Cristi Firică vrea să revină în forţă pe scenă

Întrebat despre modul cum recurge recuperarea sa şi revenirea în circuitul sportiv, Cristi Firică ne-a dezvăluit planul său.

„Sportivul Cristi Firică stă mai mult în umbră, încearcă să îşi revină 100% după accidentarea suferită în urmă cu trei ani de zile. Îşi doreşte o revenire cât mai spectaculoasă! Recuperarea este una de lungă durată, iar revenirea nu poate fi una foarte rapidă. Sper ca la anul să pot păşi, din nou, pe scena competiţională. Îmi este dor şi greu să stau lângă scenă. Dar mi-ar fi şi mai greu să stau acasă, fără să mă implic. Acesta este şi motivul pentru care accept toate provocările şi deplasările alături de colegul meu, Costel Torcea“, a spus Firică.

Nici Costel Torcea nu a abandonat ideea de a completa palmaresul său cu alte medalii frumoase.

„Anul acesta nu revin. Am avut o accidentare mai complicată şi nu am avut timp să mă refac în totalitate şi să mă pregătesc. Cred că nici anul viitor nu o să pot intra pe scenă, pentru că România organizează Campionatul Mondial la toate categoriile de vârstă. Un Mondial aliniază peste 2.000 de sportivi, iar preşedintele nostru ne-a avertizat deja că trebuie să ne facem calcule şi să ne formăm un lot de 100 de sportivi. Având grija a 100 de oameni, nu voi avea timp şi de mine. Voi fi mai mult pe drumuri şi nu voi mai avea timp de pregătire. Dar asta nu înseamnă că îmi pun ‘ghetele în cui’. Nu se ştie când voi face o surpriză“, a spus maestrul Costel Torcea.

Citeşte şi: Mihai Rotaru pune banul jos pentru Lyes Houri: „E incredibil, îl achiziționăm!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS