8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHalep, aproape de forma care a consacrat-o! Românca, victorie superbă cu Rybakina

Halep, aproape de forma care a consacrat-o! Românca, victorie superbă cu Rybakina

Victorie magistrală reușită vineri seară de Simona Halep în turul al treilea la US Open. Simona Halep (România, 13 WTA) a învins-o pe Elena Rybakina (Kazahstan, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 după un meci nebun, și s-a calificat în optimi la US Open. Halep a jucat un tenis încântător în multe momente, dar primul set a fost cu adevărat nebun.

După cum menționam, primul act al meciului a fost un adevărat roller-coaster, cu multe evenimente și cu întoarceri spectaculoase de scor. Rybakina a început cu mult entuziasm și s-a distanțat rapid la 3-0. Sportiva noastră nu a renunțat la set și a început să recupereze ușor, ușor, pe tabelă. La 3-1, Simona a reușit un break și imediat a făcut 3-3.

Din acel moment a urmat o nouă perioadă excelentă a sportivei din Kazahstan, care s-a desprins la 5-3 și a servit pentru set, dar românca a revenit din nou incredibil. Mai mult de atât, pe lângă faptul că a egalat la cinci, Halep a făcut un nou break și a trecut, la rândul ei, în avantaj. Doar că, kazaha a luat iar break-ul și a trimis meciul în tiebreak. Simona Halep a irosit însă 6 mingi de set, Elena Rybakina a ratat și ea 4, iar eleva lui Darren Cahill s-a impus dramatic cu 13-11. Următoarele două seturi au fost de asemenea tensionate, dar Simona a gestionat mai bine decisivul, adjudecându-și victoria după două ore și 22 de minute.

Simo surprinde: „Sunt departe de potențialul meu“

La final, intervievată chiar pe teren, Halep a vorbit despre cât de important este acest succes pentru ea.

A fost o partidă foarte grea, știam dinainte că va fi așa. Am mai evoluat contra ei și știam că e puternică, pune presiune. A trebuit să fiu puternică și calmă. În setul doi nu am mai fost așa pe final. Dar în decisiv mi-am zis că trebuie să mă bat până la final. Și am făcut-o”, a spus Halep.

Chiar dacă în această partidă a arătat în multe momente fantastic, Simo susține că e departe de nivelul optim din punct de vedere fizic. 

„Sunt departe de potențialul meu, nu e ușor să lipsești 3-4 luni și să joci la cel mai înalt nivel. Dar mă simt bine în fața celor din tribune, le-am simțit lipsa în toată această perioadă. Abia aștept să îi văd în turul următor”, a mai spus sportiva noastră.

Duel de gală în optimi

Românca e din nou în optimile Grand Slam-ului american după cinci ani, fază în care se va duela cu câștigătoarea partidei Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA) – Daria Kasatkina (Rusia, 27 WTA). 

„La nivelul acesta, e imposibil să ai meciuri ușoare. Dar nu am nimic de pierdut, am venit să mă simt bine. După câțiva ani, sunt din nou în turul al 4-lea la US open, e grozav. Mă inspiră New Yorkul, mă simt bine pe teren, mă simt bine prin prisma faptului că pot să joc din nou”, a concluzionat Halep.

Citește și: Nu i-a ieşit nimic! Sorana Cîrstea, eliminată de la US Open încă din turul doi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS