11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMircea Sandu, achitat în dosarul luării de mită! Decizia este definitivă

Mircea Sandu, achitat în dosarul luării de mită! Decizia este definitivă

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi soţia sa, Elisabeta, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, au fost achitaţi, astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia instanţei este definitivă, informează news.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă ca nefondat apelul declarat de DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din octombrie 2020, prin care Mircea Sandu şi soţia sa fuseseră achitaţi. Decizia magistraţilor este definitivă.

Procurorii din DNA i-au trimis în judecată în iunie 2019, pe Mircea Sandu, la data faptelor preşedinte al FRF, pentru luare de mită. La rândul său, Elisabeta Sandu, soţia acestuia, a fost acuzată pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii DNA arată că, în 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, ca preşedinte al FRF, beneficiind de ajutorul soţiei sale Elisabeta Sandu, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 de lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură.

„Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică. Acest aspect s-a materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la FRF suma de 11.705.626 lei“, a notat DNA, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Liga 2 / Alex Gîrbiţă: „Va fi o partidă dificilă, dar vrem să câştigăm cu Steaua“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS