17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalNaţionala olimpică, doar o remiză cu Arabia Saudită, într-un amical

Naţionala olimpică, doar o remiză cu Arabia Saudită, într-un amical

Echipa olimpică de fotbal a României a terminat la egalitate meciul amical susţinut, marţi, cu formaţia similară a Arabiei Saudite, scor 0-0, la Mogoşoaia. Cele două echipe calificate la JO de la Tokyo s-au mai întâlnit şi sâmbătă, tot la Mogoşoaia, unde au încheiat tot nedecis, scor 1-1.

În prima repriză, Sîntean a reluat slab din 11 metri, după o recuperare a lui Raţiu (min. 8). Apoi, Vali Gheorghe nu a reuşit să reia din apropiere centrarea ideală a lui Sîntean (10). Saudiţii au avut şi ei momente bune, o reluare cu capul puternică, dar pe lângă poartă (23) şi un şut slab, pe jos şi pe centrul porţii, respins de Marin (29).

Cea mai mare ocazie din repriza secundă a fost ratată de Valentin Gheorghe, singur cu portarul (55). Şi saudiţii au irosit o ocazie bună în minutele adiţionale, şutând peste poartă din doar câţiva metri, după o minge respinsă de portar.

România: M. Popa – Raţiu, Paşcanu, Ghiţă, Fl. Ştefan – M. Marin, M. Dulca – Sefer, A. Ciobanu, V. Gheorghe – Sîntean. Au mai jucat: G. Ganea, I. Gheorghe, A. Chindriş, Al. Dobre, R. Deaconu, T. Băluţă, R. Grigore şi Ed. Florescu.

Selecţionata olimpică a României s-a reunit la 30 iunie la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, acolo unde se pregăteşte în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie.

Conform regulamentului, pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997. Din cei 18 jucători plus 4 rezerve, maximum 3 pot fi peste limita de vârstă.

Turneul de fotbal va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei U21 la Campionatul European de tineret din 2019, când a ajuns în semifinale. Selecţionata României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani.

Lotul României:

portari: Marian Aioani, Mihai Popa, Ştefan Târnovanu;
fundaşi: Andrei Raţiu, Ricardo Grigore, Andrei Chindriş, Virgil Ghiţă, Alexandru Paşcanu, Radu Boboc, Florin Ştefan;
mijlocaşi: Andrei Ciobanu, Marius Marin, Marco Dulca, Alexandru Dobre, Valentin Gheorghe, Ion Gheorghe, Tudor Băluţă, Eduard Florescu, Antonio Sefer, Ronaldo Deaconu;
atacanţi: George Ganea, Andrei Sîntean.

Citeşte şi: Mirel Rădoi, cu gândul la o medalie înainte de startul Olimpiadei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS