17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnot / Performanţă la doar 16 ani! David Popovici s-a calificat, în premieră, la JO

Înot / Performanţă la doar 16 ani! David Popovici s-a calificat, în premieră, la JO

Înotătorul David Popovici a obținut o performanță fantastică la doar 16 ani, după ce a reușit să se califice la Jocurile Olimpice, de la Tokyo. Sportivul pregătit de Adrian Rădulescu a reușit să obțină „biletele” pentru Tokyo la Campionatele Europene de la Budapesta.

În calificările probei de 100 metri liber, David Popovici a câștigat seria a șaptea cu timpul de 48 de secunde și 30 de sutimi.

„Rezultat superb pentru natația românească și pentru sportul din țara noastră. Înotătorul David Popovici (16 ani) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Talentat, muncitor și extrem de ambițios, David a trecut fără probleme peste baremul de 48,57 s.

David Popovici este al treilea înotător român care a obținut dreptul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo după Robert Glință și Daniel Martin”, a scris pagina de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Robert Glinţă, medaliat cu argint la Budapesta

De remarcat şi performanţa fantastică reuşită de Robert Glinţă, tot la Budapesta. Înotătorul român a cucerit medalia de argint în proba de 50 m spate, marţi, după ce a fost cronometrat în finală cu timpul de 24 sec 42/100.

Medalia de aur a fost obţinută de rusul Kliment Kolesnikov, înregistrat cu timpul de 23 sec 80/100, nou record mondial. Bronzul a fost obţinut de spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira, în 24 sec 47/100.

Robert Glință este, cronologic, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A reușit performanța în 2019, în luna aprilie, când a îndeplinit baremul olimpic la o competiție de la Guanghzou (China) în proba de 100 metri spate.

Citeşte şi: Adina Băcanu promite să strălucească în atletism în alb-albastrul Băniei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS