39.5 C
Craiova
marți, 16 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Bronz pentru echipa feminină de sabie la Mondialele de juniori

Scrimă / Bronz pentru echipa feminină de sabie la Mondialele de juniori

Echipa feminină de sabie a României a cucerit medaliile de bronz, luni, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru juniori de la Cairo, după ce a trecut de Turcia, cu 45-40, în meciul pentru locul al treilea.

Echipa antrenată de Cosmin Hăncianu şi compusă din Ilinca Pantiş, Felicia Iacob, Mihaela Chiţu şi Maria Matei a condus în marea majoritate a timpului, Turcia fiind o singură dată în avantaj, după al patrulea releu (20-18).

Parcurs frumos până în semifinale

România a obţinut o victorie dificilă în optimi, 45-44 cu Uzbekistanul, după ce Ilinca Pantiş a înclinat balanţa la ultimul releu (de la 38-40).

În sferturi, România s-a impus mai clar în faţa Franţei, cu 45-39, dar a pierdut incredibil semifinala cu selecţionata Statelor Unite, scor 42-45, după ce a avut 30-23, cedând clar în ultimele trei relee.

La masculin, echipa de sabie a României (Rareş Ailinca, Mihnea Enache, Cosmin Stan, Alexandru Zmău), antrenată de Ciprian Gălăţanu, a fost învinsă în optimi de Coreea de Sud, cu 45-36. În turneul pentru locurile 9-16, tricolorii au învins Iordania cu 45-42, apoi au trecut de Turcia, cu 45-32, în duelul pentru poziţiile 9-12, iar în meciul pentru locurile 9-10 au învins Spania, cu 45-37.

Medalia obţinută de echipa de sabie junioare este a doua a României la Mondialele de cadeţi şi juniori, după cea de aur câştigată de Marco Şovar, duminică, în proba individuală masculină a cadeţilor.

Citeşte şi: Scrimă / Marco Șovar, campion mondial! Românul, medaliat cu aur la CM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS