13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRugby / România, învinsă clar de puternica naţională a Georgiei

Rugby / România, învinsă clar de puternica naţională a Georgiei

Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, duminică, la Tbilisi, scor 28-17, de selecţionata Georgiei, într-un meci din etapa a patra a Rugby Europe Championship. Georgia, prin acest succes, a obţinut şi Cupa Antim Ivireanul, trofeu care este pus în joc în meciurile directe dintre cele două naţionale.

Punctele „stejarilor” au venit după eseurile lui Andrei Gorcioaia şi Eugen Căpăţînă, transformarea lui Daniel Plai, în timp ce Florin Vlaicu a contribuit cu o lovitură pe penalitate şi o transformare.

România şi Georgia s-au mai întâlnit de 25 de ori, 15 victorii revenind georgienilor şi nouă Stejarilor, iar o întâlnire s-a terminat la egalitate, scor 9-9, în 2013.

În primele etape ale Rugby Europe Championship, România a fost învinsă de Rusia, scor 18-13, şi s-a impus în faţa Portugaliei (28-27) şi Spaniei (22-16). Georgia a câştigat toate cele patru partide jucate în acest an: 29-16 cu Portugalia (deplasare), 25-19 cu Spania (deplasare) şi 23-6 cu Rusia (deplasare) şi 28-17 cu România (Tbilisi).

Pentru „Stejari” urmează confruntarea din 3 sau 4 iulie cu câştigătoarea play-off-ului dintre Belgia şi Olanda, programat la 29 mai.

Primele două echipe clasate din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.

Citeşte şi: Nimic nou în startul sezonului de F1. Lewis Hamilton a triumfat în Bahrain

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS