24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / FC Barcelona, eliminată de PSG în optimile de finală

Liga Campionilor / FC Barcelona, eliminată de PSG în optimile de finală

FC Barcelona a ratat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Gruparea catalană a remizat în deplasare cu Paris Saint-Germain, 1-1, miercuri seara, în manşa secundă a optimilor. Cum în meciul tur, de pe „Camp Nou”, francezii s-au impus cu 4-1, drumul Barcei s-a oprit în optimi.

PSG a deschis scorul pe „Parc des Princes” prin Kylian Mbappe (’31 – penalti). Campioana Franţei a marcat în ultimele 23 de meciuri de pe teren propriu în Champions League, iar Mbappe a ajuns la 26 de goluri în 33 de partide în acest sezon în toate competiţiile. Kylian Mbappe a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge să marcheze 25 de goluri în Champions League, la 22 de ani şi 80 de zile, doborând recordul lui Messi (22 ani şi 286 zile).

Messi, „înger şi demon” pentru Barca

Leo Messi a replicat 6 minute mai târziu, cu un şut extraordinar al lui Messi de la 25 de metri. Argentinianul a ajuns astfel la 120 de goluri marcate în Liga Campionilor în 149 de partide. Starul Barcelonei ar fi putut să-şi aducă echipa în avantaj înainte de pauză, dar a ratat o lovitură de la 11 metri, obţinută de Griezmann (’45+3).

Barcelona a continuat să aibă iniţiativa şi şi-a mai creat câteva ocazii de gol şi în partea secundă, dar nu a mai marcat. Pentru Barcelona a însemnat cea mai timpurie eliminare din competiţie din ultimii 15 ani.

PSG: Keylor Navas – Florenzi (’77, Dagba), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa (’46, Abdou Diallo) – Idrissa Gueye (’59, Danilo), Paredes, Verratti (’84, Rafinha) – Draxler (’59, Di Maria), Icardi, Kylian Mbappe. Antrenor: Mauricio Pochettino.

FC Barcelona: Ter Stegen – Dest (’66, Trincao), Mingueza (’35, Firpo), Lenglet, Jordi Alba – Frenkie de Jong, Busquets (’79, Moriba), Pedri (’78, Pjanic) – Messi, Griezmann, O. Dembele (’79, Braithwaite). Antrenor: Ronald Koeman.

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală şi semifinalelor va avea loc pe 19 martie.

Citeşte şi: Liverpool încă „trăieşte“! „Cormoranii“, în sferturile Ligii după 2-0 cu Leipzig

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS