5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalChelsea a trecut la limită de Atletico Madrid și are prima șansă la calificare

Chelsea a trecut la limită de Atletico Madrid și are prima șansă la calificare

Chelsea Londra a obținut o victorie importantă, marți, pe Arena Națională din București, în fața echipei Atletico Madrid, scor 1-0. 

Meciul a fost decis de spectaculosul gol din foarfecă marcat de atacantul francez Olivier Giroud (68). Iniţial, reuşita campionului mondial a fost anulată pentru ofsaid, iar în urma analizei VAR s-a observat că el primise mingea de la un adversar, Mario Hermoso. Atletico, liderul campionatului spaniol, a avut o abordare ultradefensivă pe Arena Naţională, unde nu a tras niciun şut pe spaţiul porţii.

Atletico: Jan Oblak – Marcos Llorente, Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso (84, Vitolo) – Angel Correa (82, Lucas Torreira), Koke, Saul Niguez (82, Renan Lodi), Thomas Lemar – Joao Felix (82, Moussa Dembele), Luis Suarez. Antrenor: Diego Simeone.

Chelsea: Edouard Mendy – Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, Antonio Ruediger, Marcos Alonso – Mason Mount (74, Hakim Ziyech), Jorginho, Mateo Kovacic (74, Ngolo Kante) – Callum Hudson-Odoi (80, Reece James), Olivier Giroud (87, Kai Havertz), Timo Werner (87, Christian Pulisic). Antrenor: Thomas Tuchel.

Spaniolii nu au contat în ofensivă

Echipa antrenată de Diego Simeone, care în urmă cu aproape nouă ani cucerea trofeul Europa League la Bucureşti (3-0 în finala cu Athletic Bilbao), a fost aproape de deschiderea scorului în min. 2, când portarul Mendy a comis o gafă şi a respins mingea greşit, dar Saul nu a reuşit o preluare bună în şase metri. Singurul şut pe poartă din prima repriză a fost cel al lui Marcos Alonso (25), care a trimis de la 22 de metri, fără probleme pentru Oblak.

În repriza secundă, în aceleaşi distribuţii, Suarez a fost blocat de Christensen (56), în momentul şutului. După deschiderea scorului, Atletico a încercat să construiască acţiuni spre poarta echipei londoneze, dar nu a creat deloc pericol. Cei care au fost mai aproape de gol au fost tot englezii, prin Werner, pe contraatac, şutul din unghi al germanului fiind respins în corner de Oblak. Soarta calificării rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât în returul de la 17 martie Chelsea nu va putea conta pe mijlocaşii Mount şi Jorginho, ambii suspendaţi.

Tuchel: „Nu i-am lăsat să respire“

Antrenorul lui Chelsea, germanul Thomas Tuchel, a lăudat prestaţia formaţiei londoneze de la Bucureşti, din optimile Ligii Campionilor.

„Ştiam că sunt pregătiţi să sufere şi cu opt oameni în propriul careu. Intenţia noastră a fost să păstrăm o intensitate ridicată şi am făcut foarte bine acest lucru. Nu i-am lăsat să respire sau să iasă pe contraatac. Am fost recompensaţi frumos cu acest rezultat. Aceasta este una dintre cele mai dificile provocări, să desfaci o apărare a ca lui Atletico.

Este un rezultat fantastic şi un gol fantastic. Ambele meritate. Am încercat să dominăm în jumătatea adversarului, să nu ne pierdem concentrarea, să nu facem greşeli simple să să fim pregătiţi pentru orice fel de contraatac“, a spus Tuchel.

Citește și: Bayern Munchen a confirmat încă o dată! Lazio, făcută „praf“ chiar pe Olimpico

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS