20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea are adversar dificil în primul tur la Melbourne

Sorana Cîrstea are adversar dificil în primul tur la Melbourne

Sorana Cîrstea (România, 72 WTA) va disputa primul turneu oficial după „carantina“ prin care a trecut la Melbourne, întâlnind-o pe Alison Riske (SUA, 26 WTA) în turul I la „Grampians Trophy”.

S-a tras la sorți tabloul turneului WTA „Grampians Trophy”, destinat exclusiv jucătoarelor care au fost plasate în izolare la Melbourne. Competiția are premii în valoare totală de 235.820 de dolari. Turneul „Grampians Trophy” este al treilea de categorie WTA 500 care se va desfășura în această săptămână la Melbourne, în paralel cu „Gippsland Trophy” și „Yarra Valley Classic”. Turneul la care s-a înscris Sorana a fost inclus în calendar între 3 și 7 februarie, după ce mai multe jucătoare, considerate contacți direcți cu persoanele infectate cu Covid-19, au fost izolate total la Melbourne.

Primele meciuri se desfășoară în faza șaisprezecimilor, iar patru favorite, printre care și Bianca Andreescu (Canada, 8 WTA), sunt calificate direct în optimi. 

Dacă va obține victoria, Sorana se va duela în optimile de finală cu Belinda Bencic (Elveția, 12 WTA). Bianca Andreescu se află pe partea opusă de tablou, iar canadianca de origine româna va disputa primul turneu oficial după accidentarea gravă suferită în 2019. Bianca o așteaptă în optimi pe câștigătoarea duelului Leylah Fernandez (Canada) – Sloane Stephens (SUA).

Citeşte şi: Irina Begu, meci mare cu numărul 35 WTA la Melbourne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS