14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSezonul WTA 2021 va debuta pe 5 ianuarie, în Emiratele Arabe

Sezonul WTA 2021 va debuta pe 5 ianuarie, în Emiratele Arabe

Sezonul din 2021 va începe cu un turneu WTA nou, programat la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), în perioada 5-13 ianuarie. După turneul de la Abu Dhabi vor urma calificările pentru primul Grand Slam din 2021! Acestea se vor desfăşura într-o locaţie inedită, la Dubai, acolo unde nu există restricţii severe împotriva Covid.

Până acum, sezonul WTA începea cu mai multe turnee pregătitoare pentru Australian Open, cele de la Auckland (Noua Zeelandă), Brisbane (Australia), Adelaide (Australia), Shenzhen (China) sau Hobart (Australia). WTA a decis însă să modifice calendarul, întrucât jucătoarele de tenis nu vor putea călători în Australia înainte de 15 ianuarie. Astfel, tenisul începe în Emiratele Arabe Unite în 2021, atât cu circuitul WTA, cât şi cu calificările de la Australian Open.

Meciurile din calificările primului Grand Slam al anului se vor disputa în complexul Dubai Duty Free Tennis Stadium, unde vor avea loc în jur de 48 de jocuri pe zi, pe cele 10 terenuri disponibile, anunţă Gulf News. La final, 32 de jucători la masculin şi feminin vor obţine calificarea pe tabloul principal de la Melbourne.

Simona Halep, pe listă la Abu Dhabi?

Simona Halep preferă, de regulă, să evolueze la turnee de încălzire înainte de Australian Open. Există şanse importante ca românca să se înscrie şi ea la noul turneu de la Abu Dhabi. De menţionat că nu s-a întâmplat niciodată în ultimele 9 sezoane ca Simona să meargă direct la Australian Open fără a mai participa la un concurs premergător.

Citeşte şi: Federer, în impas înainte de AO: „Următoarele trei luni vor fi cruciale“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS