10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJO / Teste din patru în patru zile la Olimpiada de anul viitor

JO / Teste din patru în patru zile la Olimpiada de anul viitor

Sportivii participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 vor fi supuşi testelor la fiecare patru zile, pentru a se evita infectarea cu Covid-19, conform unui plan de măsuri date publicităţii miercuri de autorităţile japoneze. În principiu, sportivii participanţi la Jocurile Olimpice vor fi testaţi la fiecare 96 sau 120 de ore, chiar dacă rezultatele sunt negative.

Orice străin care intră în Japonia, fie sportiv, fie spectator, trebuie să efectueze un test pentru depistarea Covid-19 cu 72 de ore înainte de zbor, iar aceştia vor fi supuşi unui alt test când vor ajunge pe aeroportul de la destinaţie. În acest fel, nu va fi nevoie de o perioadă de carantină de două săptămâni, conform protocoalelor actuale de sănătate.

Autorităţile vor solicita ca fiecare vizitator să descarce o aplicaţie de control al infectărilor pe telefonul lor mobil, în care vor fi notificaţi dacă au avut contact cu o persoană bolnavă de Covid-19.

De asemenea, sportivii vor fi testaţi la intrarea în Satul Olimpic, la unele arene olimpice, înainte şi după participarea la competiţiile sportive, chiar dacă nu prezintă simptome.

În cazul unui test pozitiv, sportivii vor fi testaţi din nou imediat, pentru a se confirma că nu este vorba de un rezultat fals pozitiv.

Numărul sportivilor aşteptaţi la Tokyo este estimat la circa 11.000.

Citește și: Grand Slam-ul de la Australian Open, șanse mari să fie amânat pentru luna februarie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS