13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Jos pălăria! Alex Creţ și Eduard Şerban se întorc cu medalii de la CE de la Porec

Judo / Jos pălăria! Alex Creţ și Eduard Şerban se întorc cu medalii de la CE de la Porec

România a obţinut o medalie de argint, prin Alex Creţ (cat. 90 kg), şi una de bronz, prin Eduard Şerban (cat. 100 kg), la Campionatele Europene de judo pentru juniori de la Porec (Croaţia).

Creţ a fost învins în finala cat. 90 kg de francezul Francis Damier. În primul tur, Creţ l-a întrecut pe cehul Martin Bezdek, în optimi s-a impus în faţa bulgarului Stanislav Stefanov, în sferturi a câştigat în faţa ucraineanul Timur Valieiev, iar în semifinale a dispus de israelianul Guy Gurevitch.

Eduard Şerban, campion mondial de cadeţi, l-a învins pe francezul Kenny Liveze în meciul pentru medalia de bronz la cat. 100 kg. În optimi, Şerban a trecut de ucraineanul Danilo Gololobov, în sferturi s-a impus în faţa ungurului Zsombor Veg, iar în semifinale a pierdut disputa cu Mert Şişmanlar.

David Mitran a pierdut în turul secund la cat. 81 kg în faţa ucraineanului Artem Bubir, iar Cosmin Bucătaru a cedat în aceeaşi fază în faţa turcului Muhammed Koc. La cat. 100 kg, Riccardo Stoica a fost învins în optimi de elveţianul Daniel Eich.

La feminin, Georgiana Miler a ocupat locul cinci la cat. +78 kg, după ce a fost învinsă de rusoaica Elis Starţeva în meciul pentru bronz. Românca a învins-o în optimi pe Oxana Diacenco (Rep. Moldova), a pierdut în sferturi în faţa croatei Helena Vukovic.

„Cresc speranțele pentru Europenele de Tineret“

Cozmin Gușă, președintele FRJ, s-a declarat foarte fericit de performanțele celor doi judokani români. Acesta are speranțe că se vor obține rezultate bune și la Europeanul de Tineret.

„ARGINT și BRONZ LA EUROPENELE DE JUDO JUNIORI! ALEX CREȚ (90 kg) și EDUARD ȘERBAN (100 kg) s-au bătut azi foarte bine în Croația, și au adus judo-ului nostru și ROMÂNIEI 2 medalii valoroase la Campionatele Europene!

Sunt doi tineri puternici și ambitioși, care-mi dau speranțe și pentru Europenele de Tineret de peste 3 zile!
Bravo lor și antrenorilor lor, EMIL MORAR și respectiv, VALI IONIȚĂ! HAI ROMÂNIA!”, a scris Cozmin Gușă, pe pagina personală de Facebook.

România a participat cu 14 judoka la Europenele de juniori de la Porec, 9 la masculin şi 5 la feminin.

Citește și: Bianca Andreescu revine în forță! Australian Open, primul turneu după un an de pauză

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS