10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHamilton a intrat în istorie după MP al Portugaliei! Record de victorii în Formula 1

Hamilton a intrat în istorie după MP al Portugaliei! Record de victorii în Formula 1

​Pilotul britanic Lewis Hamilton a devenit recordmanul absolut de victorii în Formula 1. De asemenea, echipa Mercedes și-a adjudecat al şaptelea titlu mondial consecutiv la constructori, duminică, la Marele Premiu al Portugaliei, desfășurat pe circuitul din Portimao.

Hamilton a obținut a 92-a victorie din carieră și l-a depăşit pe legendarul Michael Schumacher la numărul de victorii. În Portugalia, după Hamilton, podiumul a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) și de olandezul Max Verstappen (RedBull Racing).

Circuitul Algarve (Portimao) este al doilea din acest an care a intrat în calendarul bulversat de pandemia de coronavirus, după ce nu a mai fost utilizat niciodată pentru un Grand Prix de Formula 1. Primul a fost Mugello în Italia.

Câștigătorii curselor disputate până acum:
1. Marele Premiu al Austriei – Valtteri Bottas, 2. Marele Premiu al Stiriei – Lewis Hamilton, 3. Marele Premiu al Ungariei – Lewis Hamilton, 4. Marele Premiu al Marii Britanii – Lewis Hamilton, 5. „70th Anniversary Grand Prix” – Max Verstappen, 6. Marele Premiu al Spaniei – Lewis Hamilton, 7. Marele Premiu al Belgiei – Lewis Hamilton, 8. Marele Premiu al Italiei – Pierre Gasly, 9. Marele Premiu al Toscanei – Lewis Hamilton, 10. Marele Premiu al Rusiei – Valtteri Bottas, 11. Marele Premiu de la Eifel – Lewis Hamilton, 12. Marele Premiu al Portugaliei – Lewis Hamilton.

Următoarea cursă din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, din data de 1 noiembrie, de pe Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Circuitul de la Imola, pe care şi-a pierdut viaţa Ayrton Senna în 1994, nu a mai fost scena unui MP din 2006.

Citeşte şi: Atletism / România se întoarce cu nouă medalii de la Campionatele Balcanice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS