12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Covaliu: „Cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice le avem de la canotaj”

Mihai Covaliu: „Cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice le avem de la canotaj”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, luni, că, având în vedere ultimele rezultate, cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice le are de la canotorii români.

„Referitor la Jocurile Olimpice, nu mai e mult, imediat trecem în 2021, toţi sportivii sunt în pregătire. Ţinând cont de ultimele rezultate, nu doar de la aceste campionate europene, putem spune că da, cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice le avem de la canotaj. Avem evidenţa la ceea ce se întâmplă la toate loturile olimpice şi ne punem mari speranţe în Federaţia Română de Canotaj. Sunt absolut convins că rezultatele aşa cum au fost până acum vor fi şi anul viitor la Tokyo”, a spus Covaliu.

Preşedintele COSR a ţinut să felicite canotorii români pentru rezultatele obţinute la Poznan.

„Felicitări, e un rezultat extraordinar care vine într-un moment foarte oportun, în sensul că după această perioadă foarte dificilă pe care am reuşit împreună să o trecem cu bine, sportivii aveau nevoie şi de reconfirmare a valorii. Aveau nevoie şi de o competiţie. Nu putem măsura altfel gradul de pregătire al unui sportiv. Avem nevoie de competiţii, să vedem ce fac principalii noştri adversari, la ce nivel sunt. De acum înainte competiţiile, inclusiv Jocurile Olimpice, se vor desfăşura având cu totul şi cu totul alte reguli, dar e important că rezultatele pe care sportivii de la canotaj le-au obţinut vin într-un moment în care dau încredere tuturor sportivilor din România”, a mai spus Mihai Covaliu.

Canotorii români au încheiat Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz. România a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni.

Citeşte şi: Elisabeta Lipă: „Privesc deja cu optimism către Jocurile Olimpice”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS