17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Sportivii de la CSU Craiova, medaliaţi la CN de Judo Individual Juniori

Judo / Sportivii de la CSU Craiova, medaliaţi la CN de Judo Individual Juniori

În perioada 24-26 septembrie a avut loc finala Campionatului Naţional de Judo Individual Juniori. La competiţia organizată la Poiana Braşov au participat mai mulţi sportivi legitimaţi la CSU Craiova, dar şi la LPS Petrache Trişcu, care au reuşit să performeze.

David Mitran (CSU Craiova) s-a clasat pe primul loc şi a obţinut medalia de aur, la categoria -81 kg. De asemenea, Andreea Stan (LPS Petrache Trişcu şi CSU Craiova) a luat argintul la categoria -70 kg, în timp ce Eusebiu Drăgotescu (CSU Craiova) a obţinut medalia de bronz, la categoria -60 kg.

Rezultate notabile au obţinut şi Dorina Prejbeanu (CSU Craiova), Andreea Balica (CSM Craiova) şi Andrei Pasăre (CSU Craiova). Cei trei s-au clasat pe locul al 5-lea la categoriile 48 kg, +78 kg, respectiv 60 kg.

Sunt mulţumit de rezultate

Antrenorul sportivilor premiaţi la Poiana Braşov, Mihai Voinea, a declarat pentru GdS că este mulţumit de rezultatele obţinute. De asemenea, acesta a povestit şi condiţiile dificile în care au lucrat sportivii în perioada stării de urgenţă.

„A fost primul Campionat Naţional care se ţine după pandemie. A trebuit să facem testul Covid cu 72 ore înainte, dar cel mai dificil şi, totodată, mai ciudat lucru a fost că totul s-a desfăşurat în hotel, pornind de la cazare şi masă, până la competiţia în sine. Riciu Cleonia, una dintre cele mai bune sportive ale noastre, medaliată de două ori la Mondiale, nu a participat la această competiţie, chiar dacă testul a ieşit negativ. Cu siguranţă era favorită la câştigarea probei de 52 kg. Sunt mulţumit de rezultate, dar trebuie să recunosc că a fost puţin mai uşor, având în vedere că au lipsit mai mulţi sportivi de top”, a declarat Mihai Voinea, antrenorul sportivilor.

„Perioada de pandemie a fost foarte grea, copiii au lucrat individual de acasă, prin parcuri, am colaborat prin video. Eu le trimiteam clipuri cu ce au de făcut, ei îmi confirmau tot prin video cu rezultatul la ceea ce au făcut. De asemenea, antrenamentele oficiale le-am început abia în septembrie, deci, cu atât mai mult, rezultatele la Campionatul Naţional sunt de remarcat”, a adăugat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Valtteri Bottas amână visul lui Hamilton. Finlandezul, campion la Sochi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS