10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicio surpriză. Lewis Hamilton porneşte din pole-position în Rusia

Nicio surpriză. Lewis Hamilton porneşte din pole-position în Rusia

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, de la Soci, a zecea etapă a campionatului mondial. Pe locul doi în calificări s-a clasat Max Verstappen (Red Bull-Honda), iar pe trei a fost Valtteri Bottas (Mercedes).

Pentru Hamilton, care a fost cel mai rapid în cea de-a treia sesiune de antrenamente libere, este al optulea pole position din acest sezon şi al 96-lea din carieră.

Dacă va câştiga duminică, britanicul va egala recordul de victorii (91) deţinut de Michael Schumacher.

Vettel, încident în Q2

În a doua tură din calificări pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari) a suferit un accident în Q2, lovindu-se de parapeţi, fără a fi însă rănit.

Astfel, din prima line vor lua startul Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull), iar din linia a doua Valtteri Bottas (Mercedes) şi Sergio Perez (Racing Point-Mercedes).

Din linia a treia vor pleca Daniel Ricciardo (Renault) şi Carlos Sainz Jr. (McLaren-Renault), din linia a patra Esteban Ocon (Renault) şi Lando Norris (McLaren-Renault), iar linia a cincea este formată din Pierre Gasly (Alpha Tauri – Honda) şi Alexander Albon (Red Bull-Honda).

Citeşte şi: Până în semifinale le-a fost. Tecău și Rojer au scăpat victoria printre „degete”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS