11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiclism / Eduard Grosu, victorios în etapa a treia a Turului României

Ciclism / Eduard Grosu, victorios în etapa a treia a Turului României

Eduard-Michael Grosu, component al echipei naţionale a României, a câştigat etapa a treia a Turului ciclist al României, joi, cu sosirea la Lacul Sfânta Ana. Acesta şi-a consolidat poziţia de lider al cursei, însă nu va mai lua startul în etapa următoare.

Etapa a treia s-a desfăşurată pe traseul Târgu Mureş – Livezeni – Miercurea Nirajului – Sărăţeni – Sovata – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc – Bixad – Lacul Sf. Ana, Grosu fiind cronometrat pe 193,6 km cu timpul de 5 h 02 min 51 sec. Pe locul al doilea s-a clasat germanul Nikodemus Holler (Bike Aid), iar al treilea a fost kazahul Gleb Brusenski (Vino Astana Motors), ambii în acelaşi timp. Serghei Ţvetcov, component al naţionalei României, a sosit al şaptelea, iar Emil Dima (Giotti Victoria – Savini Due) s-a clasat pe locul al zecelea, în acelaşi timp cu învingătorul.

Grosu ocupă primul loc la general, urmat de Holler, la 25 de secunde, şi de ungurul Viktor Filutas (Giotti Victoria), la 32 de secunde. Dima e al cincilea, la 33 de sec, Ţvetcov e al şaselea, la 34 sec, iar Crista e al 12-lea, la 57 sec, informează Agerpres.

„Știam că nu are cine să mă mai bată”

Mă simt foarte bine, am fost într-o formă foarte bună, am câştigat datorită lui Serghei Ţvetcov. A făcut un lucru foarte bun pe final, m-a lansat perfect în ultimii 500 de metri, am lansat sprintul la 200 şi de metri. Știam că nu are cine să mă mai bată, aveam picioare foarte bune. Am urmărit toate atacurile din ultimii 2-3 km, îmi pare bine că am câştigat, dar îmi pare rău că în seara asta o să plec şi nu pot să apăr tricoul. Nu voi mai lua startul, pentru că trebuie să plec în Belgia şi am un concurs duminică acolo’‘, a declarat Grosu imediat după etapă.

Etapa a patra va avea loc astăzi, cu plecarea de la Cârţişoara (jud. Sibiu), pe Transfăgărăşan, până la Curtea de Argeş (209,5 km).

Citește și: Thiem și Zverev se vor duela pentru trofeul de la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS