11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCulturism - fitness / România, locul 1 la Campionatul Balcanic de la Severin

Culturism – fitness / România, locul 1 la Campionatul Balcanic de la Severin

Loturile naţionale ale României, coordonate de craioveanul Costel Torcea, au reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor la Campionatul Balcanic, desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Severin. Ţara noastră a obţinut locul 1 pe naţiuni în urma numeroaselor medalii adjudecate, iar maestrul Torcea s-a arătat mulţumit de această realizare.

„S-a încheiat Campionatul Balcanic de la Severin şi sunt foarte mulţumit. România a aliniat un lot de 67 de sportivi şi a obţinut 24 medalii de aur, 24 de argint, 15 de bronz, 9 locuri patru şi 5 locuri cinci. A reușit pentru a-l patrulea an consecutiv să câștige titlul balcanic. Le mulţumesc antrenorilor mei din staff, Cristi Firică, Gusty Moldovan, Iuliana Giurgiu, Emil Giurgiu, Andrei Alexandrescu și Giorgiana Pădure, dar şi președintelui federaţiei Gabriel Toncean şi tuturor celor implicaţi din Severin. Le mulțumim sportivilor pentru munca depusă, familiilor acestora și cluburilor din care fac parte“, a declarat Costel Torcea, pentru GdS.

Acesta s-a arătat încântat şi de realizările sportivilor săi, de la CS Gladiator Gym Craiova: „Micuțul nostru club a obţinut, din nou, rezultate notabile. La juniori, Alberto Șerban a luat aur, iar Narcisa Martin aur și open. La seniori Narcisa Martin şi-a adjudecat bronzul, Francisc Andrasoni – argintul, Maria Sava – locul 5 şi Claudia Nicolescu – locul 5. La Master, Adina Ivașcu a luat aur, Florentin Corbeanu – aur, Francisc Andrasoni – argint. Eu şi maestrul Firică le mulțumim lui Petre Popa, Bianca Popa și Adrian Mic Asan, pentru că sunt alături de gladiatori“.

Cristi Firică: O competiţie de succes

Şi antrenorul lotului de seniori, Cristi Firică, a fost mulţumit de „agoniseala“ României.

„Campionatul Balcanic 2020 s-a dovedit a fi o competiție de succes. Asta în ciuda obstacolelor pe care a trebuit să le depășim pentru organizare. Le mulțumesc sportivilor participanți, care au venit foarte bine pregătiți și au impresionat juriul prin evoluția lor pe scena competițională“, a notat Cristi Firică, pe contul său de Facebook.

Gabriel Toncean, mândru de colaboratorii săi

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, s-a arătat mândru de tot ce s-a petrecut la Severin, şi nu numai, şi aşteaptă cu optimism următoarele provocări.

„Am încheiat un Campionat Balcanic ‘curajos’. Spun cu mândrie faptul că suntem prima federație sportivă care şi-a asumat organizarea a două competiții de o asemenea anvergură la interval de doar o săptămână. Au participat sportivi foarte bine pregătiți, în ciuda vicisitudinilor vremurilor pe care le trăim. Am toată încrederea că în intervalul 23-25 octombrie vom avea parte de un Campionat Mondial de succes! Ne vedem în Cluj-Napoca. Spor în pregătire!“, a scris Gabriel Toncean pe reţelele de socializare.

Urmează Campionatele Europene din Spania

Până la Mondialul de la Cluj, sportivii români se pregătesc pentru participarea la Campionatele Europene de la Santa Susana – Spania (15-21 septembrie). Din rândul „gladiatorilor“ vor face deplasarea următorii: Alberto Șerban, Narcisa Martin, Sebastian Pană, Andrei Alexandrescu, Florentin Corbeanu, dar şi Costel Torcea în calitate de sportiv şi coordonator al tuturor loturilor naţionale.

Citeşte şi: Silviu Lung, la ceas aniversar! „Sunt la pescuit de ziua mea!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS