5.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăSportVeste importantă! Jucătorii U24 vor putea participa cu România la JO de la Tokyo

Veste importantă! Jucătorii U24 vor putea participa cu România la JO de la Tokyo

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat sisteme noi de calificare în toate sporturile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021. S-au făcut „ajustări importante” în atletism, ciclism, haltere, baschet şi judo,

Vestea cea mai importantă este că turneul olimpic de fotbal va permite începând de la această ediţie prezenţa jucătorilor Under 24, în loc de Under 23. Astfel, jucătorii care au calificat naţionala de juniori a României la Tokyo pot să participe la Olimpiadă.

Conform CIO, calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor finaliza pe 29 iunie 2021, iar înscrierea sportivilor se va face până la data de 5 iulie. Olimpiada va debuta pe 23 iulie.

Sporturile care au încheiat complet calificările sunt ciclismul, hipismul, hocheiul şi softball-ul. Nominalizarea sportivilor calificaţi va fi făcută de fiecare ţară în parte.

Disciplinele care vor continua procesele de calificare sunt: tir cu arcul, nataţie (înot sincron, sărituri, polo), baseball, baschet 3×3, kaiac-canoe, scrimă, fotbal, golf, gimnastică, handbal, karate, iachting, pentatlon modern, rugby, surf, tenis, tenis de masă, triatlon, tir, escaladă.

Modificări mai importante sunt aşteptate în atletism, ciclism BMX şi montan, haltere, baschet şi judo.

Referitor la vârsta de participare, sportivii care nu îndeplineau condiţiile de vârstă în 2020, dar care o fac în 2021 pot participa la Jocuri, cum este cazul gimnastelor care fac pasul de la junioare la senioare în acest an.

Citeşte şi / Ionuţ Stroe: Luăm în calcul reluarea competiţiilor în spaţii închise

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova – Arcada Galaţi, scor 2-3. Ce meci...

Formaţia masculină de volei SCMU Craiova a făcut o...

ȘTIRI GdS