16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Stroe: Luăm în calcul reluarea competiţiilor în spaţii închise

Ionuţ Stroe: Luăm în calcul reluarea competiţiilor în spaţii închise

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut miercuri o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii sporturilor care se desfăşoară în spaţii închise. Acesta a afirmat că ia în calcul reluarea competiţiilor la aceste discipline.

„Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federaţiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiţii, cu ce probleme se confruntă şi în ce fel poate MTS să ofere asistenţă. O veste importantă pentru sporturile care se desfăşoară în spaţii închise este că luăm în calcul reluarea competiţiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii”, a spus Ionuţ Stroe pe pagina sa oficială de Facebook.

MTS dă dovadă de flexibilitate

Reprezentanţii acestor sporturi împreună cu Ionuţ Stroe vor discuta cu oficiali ai INSP şi Ministerul Sănătăţii pe marginea acestui subiect.

„În acest sens, vom avea cât de curând o întâlnire cu colegii noştri de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii la care voi invita şi federaţiile sportive direct interesate de acest subiect. Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, şahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanţarea între participanţi sau alte măsuri de protecţie, astfel încât să minimizăm riscul de infectare”.

Stroe a afirmat că a discutat cu reprezentanţii federaţiilor şi despre bugetele din acest an, precizând că MTS va da dovadă de „flexibilitate”.

„Un alt subiect important discutat astăzi cu federaţiile este cel legat de bugete. Ne-am arătat disponibilitatea totală de a ne adapta la realităţile şi nevoile curente ale structurilor sportive. Este evident că acest an ne-a adus provocări pe care nimeni nu le-ar fi putut anticipa, este o situaţie inedită pentru toată lumea, situaţie pe care încercăm să o gestionăm cât mai bine, iar în acest context MTS dă dovadă de flexibilitate şi deschidere în faţa cerinţelor federaţiilor”, a adăugat Stroe.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanţi ai următoarelor federaţii sportive: FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob şi Sanie, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Nataţie şi FR Canotaj.

Citeşte şi: SCM Craiova se pregăteşte de noul sezon. Joi va fi plecarea în Grecia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS