27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAna-Maria Popescu: Cu paşi mici voi ajunge la Tokyo

Ana-Maria Popescu: Cu paşi mici voi ajunge la Tokyo

Ana Maria Popescu a fost operată la genunchi la finalul lunii mai. S-a accidentat la un antrenament și a avut nevoie de ajutorul medicilor care au intervenit de urgență.

Sportiva trage din greu să se recupereze cât mai rapid, iar în aceste zile a primit și o veste bună. A fost desemnată câștigătoarea Cupei Mondiale la spadă, pentru a patra oară, deși sezonul nu s-a terminat din cauza pandemiei de COVID-19.

Federația Internațională a decis ca scrimerii aflați în fruntea clasamentelor anuale 2020, individual și pe echipe, să fie declarați câștigători în funcție de clasamentul mondial de la nivelul lunii martie 2020.

„Veștile bune vin atunci când le aștepți mai puțin. Exact așa m-am simțit când am aflat de decizia Federației Internaționale, aceea de a acorda, în condițiile actuale, titlurile pentru cei mai buni trăgători din acest sezon…Un sezon compromis, un sezon oprit la jumătate. Mă bucur, dar este o bucurie măsurată pentru simplul fapt că nu am ajuns până la linia de final. Sunt fericită pentru că acest premiu reprezintă o recunoaștere și cele trei medalii, obținute la începutul anului, mi-au adus prima poziție în clasamentul mondial la zi”, a spus An-Maria pentru Prosport.

Încă un „hop” până la Tokyo

Ana Maria Popescu a mai cucerit edițiile 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013 ale Cupei Mondiale la spadă. A devenit astfel cea mai titrată spadasină din istoria competiției. Dar nu a fost singura veste bună pentru sportiva medaliată cu aur cu echipa de spadă a României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Aceasta a aflat că mai are de trecut un hop pentru a ajunge și la competiția de gală de la Tokyo, amânată pentru anul 2021 din cauza pandemiei.

„Vestea cea mai bună pentru mine din partea Federației Internaționale de Scrimă este că au decis să păstreze criteriile de calificare. Asta înseamnă că anul viitor voi mai avea nevoie de o singură competiție pentru a mă califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Am timp să mă recuperez, să încep pregătirea și, cu pași mici, să ajung până la Tokyo”, a adăugat scrimera.

Citeşte şi / Ana-Maria Popescu: Este o performanţă la care am visat mult timp

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS