12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAuto / Lewis Hamilton a revenit pe circuit. Britanicul s-a antrenat la Silverstone

Auto / Lewis Hamilton a revenit pe circuit. Britanicul s-a antrenat la Silverstone

Campionul mondial en titre din Formula 1, Lewis Hamilton, a revenit pentru prima oară la antrenamente, după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Britanicul a pilotat un monopost pe circuitul de la Silverstone, informează Agerpres.

„O treabă serioasă, LH”, a postat pe un site de socializare echipa Mercedes. Coechipierul lui Lewis Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, a efectuat antrenamentele cu o zi în urmă.

Criza coronavirusului a bulversat complet sezonul din cel mai important campionat automobilistic al planetei. În total, zece Mari Premii din acest an au fost anulate (Australia, Monaco şi Franţa) sau amânate pentru date ulterioare (Bahrain, China, Vietnam, Olanda, Spania, Azerbaidjan şi Canada).

Formula 1 va începe astfel sezonul 2020 cu două curse în Austria, pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, în zilele de 5 şi 12 iulie.

F1 a adoptat măsuri importante pentru a garanta desfăşurarea curselor în condiţii de securitate cât mai bune pentru toţi cei implicaţi.

Cel puţin în primele opt etape, cursele vor avea loc cu porţile închise. Doar personalul necesar va fi prezent în interiorul circuitului. Personalul prezent la faţa locului va fi redus pentru toate părţile implicate, inclusiv Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), furnizorii şi reprezentanţii F1.

Citeşte şi: Auto / Michael Schumacher va suferi o nouă operaţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS