28.4 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAuto / Un pas spre normalitate. Mercedes a început testele la Silverstone

Auto / Un pas spre normalitate. Mercedes a început testele la Silverstone

Echipa Mercedes a început deja testele pe circuitul de la Silverstone (Marea Britanie), cu o lună înainte de debutul sezonului competiţional.

„Bine ai revenit, Valtteri Bottas! Suntem gata să ne întoarcem în curse, dar sănătatea este pe primul loc”, a scris pe contul său de Twitter echipa Mercedes.

Criza coronavirusului adat peste cap complet sezonul din cel mai important campionat automobilistic al planetei, care trebuia să înceapă pe 15 martie, la Melbourne. În total, zece Mari Premii din acest an au fost anulate (Australia, Monaco şi Franţa) sau amânate pentru date ulterioare (Bahrain, China, Vietnam, Olanda, Spania, Azerbaidjan şi Canada).

Formula 1 va începe astfel sezonul 2020 cu două curse în Austria, pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, în zilele de 5 şi 12 iulie.

Graţie unor teste private, toate persoanele implicate într-o cursă vor fi testate pentru Covid-19 înainte a călători. Testul va trebui să fie negativ pentru a primi autorizaţia de a călători. Teste private vor fi efectuate de asemenea în timpul evenimentului.

Cel puţin în primele opt etape, cursele vor avea loc cu porţile închise. Doar personalul necesar va fi prezent în interiorul circuitului.

Citeşte şi: Conor McGregor a adunat o sumă impresionantă de bani de-a lungul carierei sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS